Jahodové koláčiky s čokoládou

Jahodové koláčiky s čokoládou:

Ingrediencie:

Pre cesto:

  • 2 šálky múky
  • 1/4 šálky práškového cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 šálky studeného masla, nakrájaného na kocky
  • 1/4 šálky mlieka
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Pre náplň:

  • 1 šálka čerstvých jahôd, umytých a nasekaných na menšie kúsky
  • 1/4 šálky čokoládových lupienkov alebo nasekaná čokoláda (tmavá alebo mliečna)

Pre posýpanie:

  • 1 lyžica práškového cukru

 

Jahodové koláčiky s čokoládou

Postup:

  1. Príprava cesta:
    • V miske zmiešaj múku, práškový cukor a soľ.
    • Pridaj nakrájané studené maslo a pomocou vidličky, noža alebo rúčnych miešadiel premiešaj zložky, kým nevznikne drobivá zmes.
    • Pridaj mlieko a vanilkový extrakt. Zamiešaj, kým sa ingrediencie prášku a nevytvorí sa cesto.
  2. Formovanie koláčikov:
    • Cesto vyklopte na pomúčený povrch a jemne ho premiešaj, aby sa vytvorila hladká hmota.
    • Cesto rozvaľkaj na hrúbku približne 1 cm.
    • Pomocou guľôčky alebo pohára vykroj koláčiky zo cesta.
  3. Príprava náplne:
    • Nasekané jahody zmiešaj s čokoládovými lupienkami alebo nasekanou čokoládou.
  4. Plnenie a zatváranie:
    • Na stred každého vykrojeného cesta daj malé množstvo jahodovej a čokoládovej náplne.
    • Zlož cesto na polovicu, aby náplň bola zakrytá, a okraje dobre uzavri. Môžeš tieto koláčiky tvarovať aj ako polmesiac.
  5. Pečenie:
    • Plech alebo formu na pečenie vysteľ papierom na pečenie.
    • Koláčiky daj na pripravený plech a nech ich piecť v predhriatej rúre na 180°C približne 15-20 minút, kým nebudú zlatohnedé.
  6. Posýpanie a servírovanie:
    • Po vybratí z rúry nechaj koláčiky trochu vychladnúť a potom ich posypte práškovým cukrom.
    • Podávaj jahodové koláčiky s čokoládou teplé alebo na izbovej teplote.

Tieto jahodové koláčiky s čokoládou sú vynikajúcim dezertom alebo sladkou pochúťkou pre milovníkov ovocia a čokolády. Kombinácia jahôd a čokolády dodáva koláčikom lahodnú sladkosť a chuť.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *