Bezlepkové medvedie labky

Bezlepkové medvedie labky sú lahodným sladkým dezertom pre všetkých, ktorí preferujú bezlepkovú stravu. Tu je recept na prípravu:

Potrebné ingrediencie:

  • 2 šálky bezlepkovej múky
  • 1/2 šálky kokosového oleja
  • 1/2 šálky medu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/4 čajovej lyžičky jedlej sódy
  • štipka soli
  • 1/2 šálky jahodového džemu (alebo iného ovocného džemu)
  • kakao na ozdobenie

 

Bezlepkové medvedie labky

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a pripravte si plech na pečenie s papierom na pečenie.
  2. V miske zmiešajte bezlepkovú múku, sódu a soľ.
  3. Na sporáku alebo v mikrovlnnej rúre roztopte kokosový olej a zmiešajte ho s medom a vanilkovým extraktom.
  4. Pridajte suché zložky do misky s tekutými zložkami a dôkladne premiešajte, až kým nevznikne hladké cesto.
  5. Z cesta vytvarujte malé guličky a rozložte ich na pripravený plech.
  6. Pomocou zadnej strany lyžice alebo malých cmeľovacích nástrojov vytvorte v každej guličke malú jamku.
  7. Do každej jamky pridajte trochu jahodového džemu.
  8. Pečte v rúre približne 12 – 15 minút, kým labky nezhnednú.
  9. Nechajte ich vychladnúť a potom ich ozdobte kakaom.
  10. Servírujte a vychutnajte si tieto vynikajúce bezlepkové medvedie labky!

Dúfam, že vám tento recept chutí! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *