Jedným z najlepších receptov na babovku je nasledujúci:

Ingrediencie:

  • 3 šálky múky
  • 2 šálky cukru
  • 1 šálka masla (zmäknutého)
  • 1 šálka mlieka
  • 4 vajcia
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 1 ČL vanilkového extraktu

 

Najlepšia bábovka na svete

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si formu na babovku (potrite ju maslom a pokvapkanú múkou).
  2. V miske zmiešajte múku s kypriacim práškom.
  3. V ďalšej miske zmiešajte maslo a cukor a šľahajte ich dohromady, až kým nebudú krásne kĺzavé.
  4. Pridajte vajcia, jeden po druhom, do smotany z masla a cukru. V každom prípade dobre premiešajte pred pridaním ďalšieho vajca.
  5. Pridajte vanilkový extrakt do misky s mliekom.
  6. Postupne pridávajte suchej zmesi a mlieka do smotany zo zmäknutého masla, začiato a končiť suchej zmesou.
  7. Pomaly premiešajte všetky ingrediencie, aby ste získali hladké cesto.
  8. Nalejte cesto do pripravenej formy na babovku a vyrovnajte povrch.
  9. Pečte v rúre približne 45-50 minút alebo kým vrch babovky nebude zlatistý a zubatý panáčik vložený do stredu nevyjde suchý.
  10. Vyberte babovku z rúry a nechajte ju vychladnúť v forme asi 10 minút. Potom opatrne vyklopte z formy a nechajte ju úplne vychladnúť na mriežke.

Tento recept na babovku vám poskytne jemné a chrumkavé výsledky, čo ju robí jednou z najlepších baboviek na svete. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *