Jedným z najlepších receptov na babovku je nasledujúci:
Ingrediencie:
- 3 šálky múky
- 2 šálky cukru
- 1 šálka masla (zmäknutého)
- 1 šálka mlieka
- 4 vajcia
- 1 ČL kypriaceho prášku
- 1 ČL vanilkového extraktu
Najlepšia bábovka na svete
Postup:
- Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si formu na babovku (potrite ju maslom a pokvapkanú múkou).
- V miske zmiešajte múku s kypriacim práškom.
- V ďalšej miske zmiešajte maslo a cukor a šľahajte ich dohromady, až kým nebudú krásne kĺzavé.
- Pridajte vajcia, jeden po druhom, do smotany z masla a cukru. V každom prípade dobre premiešajte pred pridaním ďalšieho vajca.
- Pridajte vanilkový extrakt do misky s mliekom.
- Postupne pridávajte suchej zmesi a mlieka do smotany zo zmäknutého masla, začiato a končiť suchej zmesou.
- Pomaly premiešajte všetky ingrediencie, aby ste získali hladké cesto.
- Nalejte cesto do pripravenej formy na babovku a vyrovnajte povrch.
- Pečte v rúre približne 45-50 minút alebo kým vrch babovky nebude zlatistý a zubatý panáčik vložený do stredu nevyjde suchý.
- Vyberte babovku z rúry a nechajte ju vychladnúť v forme asi 10 minút. Potom opatrne vyklopte z formy a nechajte ju úplne vychladnúť na mriežke.
Tento recept na babovku vám poskytne jemné a chrumkavé výsledky, čo ju robí jednou z najlepších baboviek na svete. Dobrú chuť!