Nepečený koláč so salkom

Tu je recept na nepečený koláč so salkom:

Suroviny:

  • 250 g slaných sušienok, rozdrvených
  • 125 g masla, rozpusteného
  • 250 g smotany na šľahanie
  • 200 g krémovej tvarohovej nátierky
  • 100 g práškového cukru
  • 200 ml mlieka
  • 2 balíčky želatíny
  • 200 g kúskov salka
  • čokoládová poleva na ozdobenie

 

Nepečený koláč so salkom

Postup:

  1. V miske zmiešajte rozdrvené sušienky s rozpusteným maslom. Vzniknutú hmotu rovnomerne rozotrite do tortovej formy a dôkladne ju stlačte.
  2. V ďalšej miske zmiešajte smotanu na šľahanie, tvarohovú nátierku a práškový cukor. Výslednú zmes potom rovnomerne rozotrite na sušienkový korpus.
  3. Želatínu namočte do mlieka a nechajte ju nabubriť. Potom ju postupne zohrejte na miernom ohni, až kým sa úplne rozpustí. Nechajte želatínu trochu vychladnúť.
  4. Kúsky salka rozotrite po povrchu tvarohovej vrstvy a potom zalejte želatínou.
  5. Koláč dajte na niekoľko hodín do chladničky, aby sa želatína stuhla.
  6. Pred podávaním môžete koláč ozdobiť čokoládovou polevou podľa chuti.

Tento nepečený koláč so salkom je osviežujúci a ideálny na sladkú dezertnú pochúťku. Prijemnú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *