hrnčekový koláč s pudingom

Tu je jednoduchý recept na hrnčekový koláč s pudingom:

Suroviny:

  • 4 lyžice múky
  • 4 lyžice cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 vajce
  • 3 lyžice mlieka
  • 2 lyžice masla
  • 1 vanilkový puding
  • 250 ml mlieka
  • Čerstvé ovocie (napríklad jahody, maliny alebo hrušky) – podľa vlastného výberu

Postup:

  1. V hrnčeku zmiešajte múku, cukor a prášok do pečiva.
  2. Pridajte vajce, mlieko a maslo. Dobre premiešajte, až kým nedostanete hladké cesto.
  3. V druhom hrnčeku si uvaríme vanilkový puding podľa návodu na obale, ale použijeme len 250 ml mlieka. Puding necháme vychladnúť.
  4. Do hrnčeku s cestom pridajte čerstvé ovocie podľa vlastného výberu a jemne ho premiešajte.
  5. Rozdeľte cesto medzi dva hrnčeky tak, aby bolo cca 2/3 hrnčeka plné.
  6. Do každého hrnčeka nalejte vychladnutý vanilkový puding a premiešajte ho s cestom.
  7. Hrnčeky postavte do mikrovlnnej rúry a pečte na plnej výkonnosti približne 2 až 3 minúty, alebo kým koláčiky nebudú pevné a upiecene.
  8. Nechajte koláčiky niekoľko minút vychladnúť a servírujte ešte teplé. Môžete ich ozdobiť ďalším čerstvým ovocím alebo posypať práškovým cukrom.

Dúfam, že vám tento recept bude chutiť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *