Bezlepkové čokoládové mandle.
Ingrediencie:
- 150 g bezlepkovej múky
- 50 g kakaa
- 100 g práškového cukru
- 100 g rozpusteného masla
- 3 vajcia
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1 lyžica bezlepkového prášku do pečiva
- štipka soli
Bezlepkové čokoládové madlenky
Postup:
- V miske zmiešajte suché ingrediencie: bezlepkovú múku, kakao, práškový cukor, bezlepkový prášok do pečiva a štipku soli.
- Do zmesi pridajte rozpustené maslo, vajcia a vanilkový extrakt. Dobre premiešajte, kým nedostanete hladké cesto.
- Rozohrejte rúru na 180 stupňov Celzia a pripravte si formičky na mandle.
- Cesto rozdeľte do formičiek, naplňte ich asi do 3/4.
- Pečte mandle vo vyhriatej rúre asi 12-15 minút, alebo kým nie sú pevné na dotyk.
- Hotové mandle nechajte vychladnúť a môžete ich posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť podľa vašej voľby.
Dobrú chuť!