Bezlepkové čokoládové madlenky

Bezlepkové čokoládové mandle.

Ingrediencie:

  • 150 g bezlepkovej múky
  • 50 g kakaa
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g rozpusteného masla
  • 3 vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžica bezlepkového prášku do pečiva
  • štipka soli

 

Bezlepkové čokoládové madlenky

Postup:

  1. V miske zmiešajte suché ingrediencie: bezlepkovú múku, kakao, práškový cukor, bezlepkový prášok do pečiva a štipku soli.
  2. Do zmesi pridajte rozpustené maslo, vajcia a vanilkový extrakt. Dobre premiešajte, kým nedostanete hladké cesto.
  3. Rozohrejte rúru na 180 stupňov Celzia a pripravte si formičky na mandle.
  4. Cesto rozdeľte do formičiek, naplňte ich asi do 3/4.
  5. Pečte mandle vo vyhriatej rúre asi 12-15 minút, alebo kým nie sú pevné na dotyk.
  6. Hotové mandle nechajte vychladnúť a môžete ich posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť podľa vašej voľby.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *