Špagety s dierkou

Sp ​​dierkou je chutné a populárne jedlo. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 250 g špagiet
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 400 g paradajkových krúžkov (môžete použiť aj paradajkovú omáčku)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • oregano a bazalka na dochutenie
  • strúhanka alebo syr na posypanie (voliteľné)

 

 

Špagety s dierkou

Postup:

  1. V hrnci osolte vodu a uvaríte špagety podľa inštrukcií na obale. Potom ich opláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať.
  2. Na panvici zohrejte olej a opečte na ňom cibuľu dozlatista. Pridajte cesnak a opečte ho ešte chvíľu.
  3. Do panvice pridajte paradajkové krúžky (alebo paradajkovú omáčku) a nechajte všetko prevrieť asi 10 – 15 minút na miernom ohni. Dochutíte soľou, čiernym korením, oreganom a bazalkou podľa chuti.
  4. Pridajte uvarené špagety do panvice a dôkladne ich premiešajte so zmesou omáčky.
  5. Podávajte teplé a podľa želania môžete posypať syrom alebo strúhankou.

Dúfam, že vám tento recept na spaghetti s dierkou chutí! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *