Sp dierkou je chutné a populárne jedlo. Tu je jednoduchý recept:
Suroviny:
- 250 g špagiet
- 2 polievkové lyžice oleja
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 400 g paradajkových krúžkov (môžete použiť aj paradajkovú omáčku)
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- oregano a bazalka na dochutenie
- strúhanka alebo syr na posypanie (voliteľné)
Špagety s dierkou
Postup:
- V hrnci osolte vodu a uvaríte špagety podľa inštrukcií na obale. Potom ich opláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať.
- Na panvici zohrejte olej a opečte na ňom cibuľu dozlatista. Pridajte cesnak a opečte ho ešte chvíľu.
- Do panvice pridajte paradajkové krúžky (alebo paradajkovú omáčku) a nechajte všetko prevrieť asi 10 – 15 minút na miernom ohni. Dochutíte soľou, čiernym korením, oreganom a bazalkou podľa chuti.
- Pridajte uvarené špagety do panvice a dôkladne ich premiešajte so zmesou omáčky.
- Podávajte teplé a podľa želania môžete posypať syrom alebo strúhankou.
Dúfam, že vám tento recept na spaghetti s dierkou chutí! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!