Zapekané kuracie mäso s cestovinou. Ja ich robím iba na tento spôsob.

Ingrediencie:

  • 500 g kuracieho mäsa (kuracie prsia alebo stehná, nakrájané na kocky)
  • 250 g cestoviny (penne, makarónky alebo podobné)
  • 1 cibuľa (nakrájaná na malé kúsky)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 1 paprika (nakrájaná na prúžky)
  • 1 hrnček syrovej omáčky (napr. bešamelová)
  • 1 hrnček strúhaného syra (mozzarella alebo podľa chuti)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička mletej papriky

 

Zapekané kuracie mäso s cestovinou

Postup:

  1. V hrnci s osolenou vodou uvaríme cestovinu podľa pokynov na obale. Potom ju necháme odkvapkať a dáme stranou.
  2. Na panvici s olivovým olejom opekáme nakrájanú cibuľu na strednom ohni, kým nezhnedne.
  3. Pridávame nakrájané kúsky kuracieho mäsa a orestujeme ich do zlatista soľou, korením, cesnakovým práškom a mletou paprikou.
  4. Pridáme nakrájaný cesnak a dusíme ešte chvíľu, kým sa zmäkne.
  5. Pridáme nakrájanú papriku a dusíme ďalších pár minút, kým paprika zmäkne.
  6. Zmiešame už uvarenú cestovinu s kuracím mäsom a zeleninou.
  7. Do zapekacej misy dáme vrstvu cestovinového mixu s kuracím mäsom a zeleninou. Potom nasleduje vrstva syrovej omáčky a takto striedame, kým nemáme využitú celú cestovinu.
  8. Na vrchu pokryjeme vrstvou strúhaného syra.
  9. Zapekáme v predhriatej rúre na 180°C približne 15-20 minút, kým syr na vrchu nezhnedne a nezačne sa rozpúšťať.
  10. Podávame ešte teplé.

Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *