Zlte kuracie maso je jednoduchý a chutný recept, ktorý môžete pripraviť doma. Tu je recept v slovenskom jazyku:

Potrebujeme:

– 500g kuracieho mäsa (filety)
– 2 vajcia
– 4 lyžice hladkej múky
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ a korenie podľa chuti
– olej na vyprážanie

 

Žlté kuracie mäso

Postup:

1. Kuracie mäso si nakrájame na tenké rezance alebo na malé kúsky.

2. Do misky rozšľaháme vajcia a pridáme do nich soľ, korenie a prelisovaný cesnak. Všetko dôkladne premiešame.

3. Kuracie mäso namáčame najprv vo vajciach a potom v múke. Môžete ho obaliť aj dvakrát, aby bolo pevnejšie.

4. Pripravené kúsky mäsa opražíme na oleji na stredne silnom ohni. Opečené maso odkladáme na papierovú utierku, aby sa odstránilo prebytočné tuk.

5. Podávame zlte kuracie maso ešte teplé ako hlavné jedlo s prílohou, napríklad s ryžou, zemiakovým pyré alebo šalátom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *