Bezlaktózovo-bezlepkové krowky

Tu je recept na bezlaktózové a bezlepkové krowky po slovensky:

POTREBNÉ INGREDIENCIE:

  • 200 ml bezlaktózovej sladkej smotany
  • 200 g bezlepkovej čokolády (s obsahom kakaového masla)
  • 50 g bezlaktózového masla
  • 100 g bezlepkových sušienok na ľahké rozdrvenie
  • 50 g bezlaktózového práškového cukru
  • vankúšiky na oriešky alebo iné druhy posypu (voliteľné)

 

Bezlaktózovo-bezlepkové krowky

POSTUP:

  1. Vhodnú formu na pečenie (napríklad štvorcovú s vysokým okrajom) vysteľte papierom na pečenie.
  2. V miske si rozdrväte bezlepkové sušienky na jemné drobno a odložte.
  3. V hrnci na strednom ohni zohrejte bezlaktózovú smotanu a bezlaktózové maslo, až kým sa maslo úplne nerozpustí a zmes sa zohreje, ale nedovolte jej var.
  4. Pridajte bezlepkovú čokoládu na kúsky a miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a vznikne hladký a lesklý krém.
  5. Odoberete z ohňa a pridajte rozdrvené bezlepkové sušienky a bezlaktózový práškový cukor. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  6. Hotovú zmes prelejte do pripravenej formy na pečenie a jemne vyrovnajte povrch.
  7. Nechajte krowky vychladnúť pri izbovej teplote, potom ich odložte do chladničky na niekoľko hodín alebo cez noc, aby stuhli a upevnili sa.
  8. Po stuhnutí nakrájajte krowky na malé štvorčeky alebo obdĺžniky. Pokiaľ želáte, môžete ich posypať orieškami alebo iným druhom posypu.

Teraz môžete vychutnať svoje domáce bezlaktózovo-bezlepkové krowky! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *