Škoricovo-čokoládové srdiečka
Ingrediencie:
Na cesto:
- 1 a 1/2 šálky múky
- 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
- 1/2 šálky masla (na izbovej teplote)
- 1/2 šálky práškového cukru
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Na náplň:
- 1/4 šálky kakaa
- 1/4 šálky práškového cukru
- 1 čajová lyžička mletej škorice
Škoricovo-čokoládové srdiečka
Postup:
- V mise preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva, soľ a mletú škoricu. Dôkladne premiešame.
- V ďalšej miske zmiešame maslo a práškový cukor dohladka. Potom pridáme vajce a vanilkový extrakt a miešame, kým nevznikne hladká zmes.
- Postupne pridávame suché ingrediencie do zmesi s maslom a cukrom. Pomaly miešame, kým sa všetko spojí a vytvorí cesto.
- Cesto zabalíme do plastovej fólie a dáme na 30 minút do chladničky oddýchnuť.
- Po uplynutí času si pripravíme náplň. V miske zmiešame kakao, práškový cukor a mletú škoricu.
- Cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku približne 0,5 cm.
- Srdiečka vykrojíme z cesta pomocou formičky na srdce. Polovicu srdiečok necháme celých, polovicu na polovici prekrojíme na polovicu.
- Celé srdiečka položíme na plech s papierom na pečenie. Na každé celé srdiečko dáme lyžičku náplne a potom na ne položíme polovičku prekrojeného srdca. Tým vytvoríme “sandwich” so srdcom plneným náplňou.
- Pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 10-12 minút, alebo kým srdiečka nebudú pevné a miernou tlakom sa budú odrážať. Nepečte ich príliš dlho, aby zostali mäkké.
- Po upečení necháme srdiečka chvíľu vychladnúť na plechu, potom ich môžeme preložiť na mriežku na úplné vychladnutie.
- Na záver môžeme srdiečka posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť podľa vlastného vkusu.
Takto pripravené Škoricovo-čokoládové srdiečka si môžete vychutnať ako sladkú lahôdku kávou alebo čajom, alebo ich darovať svojim blízkym ako prejav lásky a starostlivosti.