Škoricovo-čokoládové srdiečka

Škoricovo-čokoládové srdiečka

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 1 a 1/2 šálky múky
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
  • 1/2 šálky masla (na izbovej teplote)
  • 1/2 šálky práškového cukru
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Na náplň:

  • 1/4 šálky kakaa
  • 1/4 šálky práškového cukru
  • 1 čajová lyžička mletej škorice

 

Škoricovo-čokoládové srdiečka

Postup:

  1. V mise preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva, soľ a mletú škoricu. Dôkladne premiešame.
  2. V ďalšej miske zmiešame maslo a práškový cukor dohladka. Potom pridáme vajce a vanilkový extrakt a miešame, kým nevznikne hladká zmes.
  3. Postupne pridávame suché ingrediencie do zmesi s maslom a cukrom. Pomaly miešame, kým sa všetko spojí a vytvorí cesto.
  4. Cesto zabalíme do plastovej fólie a dáme na 30 minút do chladničky oddýchnuť.
  5. Po uplynutí času si pripravíme náplň. V miske zmiešame kakao, práškový cukor a mletú škoricu.
  6. Cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku približne 0,5 cm.
  7. Srdiečka vykrojíme z cesta pomocou formičky na srdce. Polovicu srdiečok necháme celých, polovicu na polovici prekrojíme na polovicu.
  8. Celé srdiečka položíme na plech s papierom na pečenie. Na každé celé srdiečko dáme lyžičku náplne a potom na ne položíme polovičku prekrojeného srdca. Tým vytvoríme “sandwich” so srdcom plneným náplňou.
  9. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 10-12 minút, alebo kým srdiečka nebudú pevné a miernou tlakom sa budú odrážať. Nepečte ich príliš dlho, aby zostali mäkké.
  10. Po upečení necháme srdiečka chvíľu vychladnúť na plechu, potom ich môžeme preložiť na mriežku na úplné vychladnutie.
  11. Na záver môžeme srdiečka posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť podľa vlastného vkusu.

Takto pripravené Škoricovo-čokoládové srdiečka si môžete vychutnať ako sladkú lahôdku kávou alebo čajom, alebo ich darovať svojim blízkym ako prejav lásky a starostlivosti.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *