Výborné medové rezy plnka

 

Kategória: Dezerty

Názov: Výborne medové rezy s plnkou

Čas prípravy: 30 minút

Ingrediencie:

  • 200 g medu
  • 150 g masla
  • 2 vajcia
  • 300 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička jedlého sódy
  • 200 g krupicového cukru
  • 250 ml mlieka
  • 200 ml šľahačky na šľahanie
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • Plnka podľa chuti (môžete použiť napríklad povidlá, čokoládový alebo orechový krém)

 

Výborné medové rezy plnka

Postup:

  1. Vo väčšej miske zmiešajte rozpustené maslo, vajcia a med. Pridajte múku, jedlú sódu a premiešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  2. Cesto prenesiete do vykrajovacej formy a pečte v predhriatej rúre na 180 °C počas približne 15-20 minút, alebo kým nie sú rezy zlatisto hnedé.
  3. Medzitým si pripravte krém. V miske zmiešajte mlieko, krupicový cukor, šľahačku a vanilkový extrakt.
  4. Po upečení nechajte rezy chvíľu vychladnúť a potom ich rozkrojte na polovice. Plnku naneste na spodnú časť rezu a priložte hornú časť.
  5. Hotové rezy nechajte v chladničke oddýchnuť aspoň 2 hodiny, aby sa krém ztuhol a rezy získali správnu konzistenciu.

Dobrú chuť!

 

2)

Medové rezy s plnkou

Ingrediencie:

Na cesto:
  • 4 lyžice medu
  • 100 g masla
  • 2 vajcia
  • 300 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 1 čajová lyžička škorice (voliteľné)
  • 1 štipka soli
Na plnku:
  • 400 g tvarohu (najlepšie jemného)
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 g orechov (vlašské alebo lieskové, nasekané)
Na polevu:
  • 100 g čokolády na varenie
  • 2 lyžice rastlinného oleja

Postup:

  1. Príprava cesta:

    • V hrnci si na miernom ohni rozpustíme maslo a med. Necháme vychladnúť.
    • V miske zmiešame vajcia, sódu bikarbónu, škoricu (ak ju používame) a soľ. Pridáme vychladnutú zmes masla a medu a dobre premiešame.
    • Postupne pridávame hladkú múku a vypracujeme hladké a elastické cesto.
  2. Pečenie:

    • Rozdelíme cesto na tri rovnaké časti a každú z nich vyvaľkáme na tenký plát. Pláty pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 180 °C asi 7-10 minút, kým nie sú zlatohnedé.
    • Po upečení necháme pláty úplne vychladnúť.
  3. Príprava plnky:

    • V mise vyšľaháme smotanu na šľahanie a postupne pridávame tvaroh, práškový cukor a vanilkový cukor. Dobre premiešame, aby bola plnka hladká. Nakoniec pridáme nasekané orechy.
  4. Zloženie rezu:

    • Na prvý plát cesta nanesieme časť tvarohovej plnky a rovnomerne rozotrieme. Položíme druhý plát a opakujeme proces. Na posledný plát cesta plnku už nedávame.
    • Zatlačíme, aby sa všetko dobre spojilo. Necháme odležať v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc.
  5. Poleva:

    • V malom hrnci rozpustíme čokoládu s rastlinným olejom. Hnedú polevu nalejeme na vrch rezu a rovnomerne ju rozotrieme.
  6. Servírovanie:

    • Necháme opäť trochu stuhnúť a potom rezy nakrájame na kocky alebo obdĺžniky.
    • Medové rezy podávame chladiace a môžeme ozdobiť nasekanými orechmi.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *