Bezlepkové bryndzové koláčiky

Tu je recept na bezlepkové bryndzové koláčiky (in Slovak):

Potrebujete:

  • 200 g bezlepkovej múky (napríklad kukuričná alebo ryžová múka)
  • 100 g masla
  • 150 g bryndze
  • 1 vajce
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 štipka soli

 

Bezlepkové bryndzové koláčiky

Postup:

  1. Do misy si vymiešajte bezlepkovú múku a soľ.
  2. Pridajte studené maslo a nastrúhajte ho na múku. Premiešajte, kým nedosiahnete hrubozrnnú štruktúru.
  3. Pridajte vajce a olej a premiešajte, kým sa všetky ingrediencie dobre nespoja.
  4. Cesto premiešajte rukami, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu.
  5. Cesto nechajte odpočívať v chladničke asi 30 minút.
  6. Po odpočinku rozvaľkajte cesto na pomúčenej doske na hrúbku približne 1 cm.
  7. Pomocou okrúhleho výkrojníku alebo pohárika vykrajujte malé koláčiky a položte ich na plech s papierom na pečenie.
  8. Na každý koláčik položte plátky bryndze.
  9. Koláčiky pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 15-20 minút, alebo kým nebudú zlatisté.
  10. Nechajte koláčiky chvíľu vychladnúť a podávajte ako slané občerstvenie.

Dúfam, že vám tieto bezlepkové bryndzové koláčiky budú chutiť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *