Plnka na medové rezy

Ak hľadáte plnku na medové rezy, mám pre vás jednoduchý recept. Tu je návod, ako ju pripraviť:

Potrebujete:

  • 200 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 3 lyžice medu
  • 1 ČL vanilkového extraktu

 

Plnka na medové rezy

Postup:

  1. Maslo nechajte zmäknúť na izbovú teplotu.
  2. V miske zmiešajte zmäknuté maslo a práškový cukor, až kým nezískate krémovú konzistenciu.
  3. Pridajte do zmesi med a vanilkový extrakt a poriadne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili a vytvorili homogénnu plnku.

Táto plnka je ideálna pre medové rezy. Môžete ju nanášať medzi vrstvy medového cesta a mierne stlačiť, aby sa vytvoril pekný rezný vzor. Ak chcete, môžete ju ešte ozdobiť siekanými orechmi alebo kôpkou prachu zo štiepkovaného kakaového masla.

Dúfam, že vám tento recept pomohol pripraviť chutnú plnku na medové rezy. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 300 g mletých vlašských orechov
  • 150 g práškového cukru
  • 2 PL kakaa
  • 250 ml mlieka
  • 1 vanilkový cukor alebo 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 100 g masla (mäkké)
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava mlieka: V malom hrnci nalej mlieko a pridaj práškový cukor a vanilkový cukor. Zohrej mlieko na miernom ohni, kým sa cukor úplne nerozpustí. Nenechaj mlieko zovrieť, iba ho teplého.

  2. Kombinovanie suchých ingrediencií: V miske zmiešaj mleté vlašské orechy, kakao a škoricu (ak ju používaš). Dobre premiešaj.

  3. Zmiešanie prísad: K orechovej zmesi pridaj zmäknuté maslo a dobre premiešaj, aby sa ingrediencie spojili.

  4. Spojenie s mliekom: Postupne prilievaj teplé mlieko do orechovej zmesi a miešaj, kým nezískaš hladkú a krémovú plnku.

  5. Chladenie: Nechaj plnku vychladnúť na izbovú teplotu predtým, než ju použiješ na naplnenie medových rezov.

Použitie:

Plnku môžeš natiahnuť medzi jednotlivé pláty upečeného medového cesta. Môžeš tiež posypať povrch niekoľkými mletými orechmi alebo čokoládou na ozdobu.

Dobré jedlo a veľa šťastia pri pečení medových rezov!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *