Tmavá poleva Dr. Oetker

Tu je slovenský recept na tmavú polevu od Dr. Oetkera:

Suroviny:

  • 100 g tmavej čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 50 g masla
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

 

Tmavá poleva Dr. Oetker

Postup:

  1. V hrnci na miernom ohni rozohrejte smotanu, cukor a maslo, kým sa cukor úplne nerozpustí.
  2. Odoberiete hrniec z tepla a pridajte doň nakrájanú čokoládu. Nechajte ju vo smotane rozpustiť a miešajte, kým nevznikne hladká a lesklá poleva.
  3. Na záver pridajte vanilkový extrakt a dôkladne premiešajte.
  4. Polevu nechajte vychladnúť do izbovej teploty a potom ju môžete použiť na ozdobenie svojich dezertov.

Tmavú polevu môžete použiť na zdobenie torty, zákuskov, zmrzliny alebo iných sladkostí. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *