Tekutá čokoládová poleva recept

Určite! Tu je jednoduchý recept na tekutú čokoládovú polevu:

Suroviny:

  • 200 g tmavej čokolády
  • 50 g masla
  • 2 lyžice cukru
  • 1/2 šálky šľahačky
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu (voliteľné)

 

Tekutá čokoládová poleva recept

Postup:

  1. Rozpustite čokoládu a maslo vo vodnom kúpeli alebo vo vode v hrnci na miernom ohni, prípadne v mikrovlnke. Dôkladne premiešajte, až kým nedostanete hladkú a tekutú zmes.
  2. Pridajte cukor a vanilkový extrakt (ak ho používate) a znova premiešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.
  3. Postupne prilievajte šľahačku a za stáleho miešania nechajte polevu zohriať, kým sa spojí s čokoládou a maslom. Vznikne vám krásne lesklá a tekutá poleva.
  4. Odstavte z ohňa (alebo vypnite mikrovlnku) a nechajte polevu mierne vychladnúť, než ju použijete na ozdobenie tort, dortových korpusov, sušienok, zmrzliny alebo ďalších sladkých dezertov.

Tento recept je skvelý základ a môžete ho prispôsobiť svojim preferenciám. Pridanie ďalšej čokolády, korenia alebo alkoholu môže do polevy pridať nové a zaujímavé chute. Užite si čokoládové potešenie!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *