Veľkonočný baranček - poleva

Niečo také by som pre vás mohol pripraviť:

Veľkonočný baranček s polevou

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 100 g masla (alebo margarínu)
  • 100 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 2-3 lyžice mlieka

 

Veľkonočný baranček – poleva

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, maslo/margarín, cukor, vanilkový cukor a soľ. Pracujte s prstami, kým nedosiahnete konsistenciu drobivého cesta.
  2. Pridajte žĺtky a mlieko a vypracujte jednotné cesto. Ak je cesto príliš suché, pridajte ešte mlieko, ak je príliš lepkavé, pridajte trochu múky.
  3. Cesto nechajte odpočívať v chladničke asi 30 minút.
  4. Po odpočinku cesto vyberiete z chladničky a rozvaľkáte ho na pomúčenej doske na hrúbku približne 5 mm. Pomocou vykrajovátka alebo noža vyrežte tvary barančekov.
  5. Barančeky pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 12-15 minút, alebo kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  6. Nechajte barančeky úplne vychladnúť a potom ich môžete ozdobiť polevou. Na polevu môžete použiť práškový cukor zmiešaný s mliekom. Nalejte trochu polevy na každý baranček a nechajte zaschnúť.

Takto pripravené veľkonočné barančeky s polevou budú určite skvelým doplnkom k vašim sviatočným jedlám. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *