Švajčiarska roláda hurikán

Prepáčte za nedorozumenie. Tu je slovenský recept na švajčiarsku roládu s názvom “Hurikán”.

Recept: Švajčiarska roláda “Hurikán”

Ingrediencie:

  • 4 veľké vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžica horkého kakaa
  • 250 ml šľahačky
  • 2 lyžice rumu
  • 200 g jahôd
  • 200 g malín
  • Čerstvá mäta na ozdobu

 

Švajčiarska roláda hurikán

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si plech vyložený papierom na pečenie.
  2. Oddelte bielka od žĺtkov. Bielka vyšľahajte do tuhého snehu pomocou šľahačky.
  3. Do žĺtokov pridajte práškový cukor a šľahačkou vyšľahajte do peny.
  4. Do peny z žĺtkov pridajte múku, prášok do pečiva a kakao. Všetko opatrne premiešajte do hladka.
  5. Do cesta pridajte šľahačku a rum a znova premiešajte.
  6. Nakoniec pridajte vyšľahané bielka a jemne ich vmiešajte do cesta.
  7. Rozotrite cesto na pripravený plech a pečte ho 10 – 12 minút, kým nebude pevné a dobre prepečené.
  8. Medzitým si pripravte utierku posypanú práškovým cukrom. Po upečení vyberte roládu z rúry a prevráťte ju na pripravenú utierku.
  9. Roládu zrolujte spolu s utierkou a nechajte ju dobre vychladnúť.
  10. Po vychladnutí roztorte roládu a naplňte ju šľahačkou a čerstvým ovocím (jahody a maliny).
  11. Roládu opäť zrolujte a ozdobte šľahačkou, čerstvým ovocím a čerstvou mätou.
  12. Nechajte si chutiť a potom si vychutnajte túto vynikajúcu švajčiarsku roládu s názvom “Hurikán”!

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave chutnej švajčiarskej rolády. Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *