Prepáčte za nedorozumenie. Tu je slovenský recept na švajčiarsku roládu s názvom “Hurikán”.
Recept: Švajčiarska roláda “Hurikán”
Ingrediencie:
- 4 veľké vajcia
- 100 g práškového cukru
- 80 g hladkej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžica horkého kakaa
- 250 ml šľahačky
- 2 lyžice rumu
- 200 g jahôd
- 200 g malín
- Čerstvá mäta na ozdobu
Švajčiarska roláda hurikán
Postup:
- Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si plech vyložený papierom na pečenie.
- Oddelte bielka od žĺtkov. Bielka vyšľahajte do tuhého snehu pomocou šľahačky.
- Do žĺtokov pridajte práškový cukor a šľahačkou vyšľahajte do peny.
- Do peny z žĺtkov pridajte múku, prášok do pečiva a kakao. Všetko opatrne premiešajte do hladka.
- Do cesta pridajte šľahačku a rum a znova premiešajte.
- Nakoniec pridajte vyšľahané bielka a jemne ich vmiešajte do cesta.
- Rozotrite cesto na pripravený plech a pečte ho 10 – 12 minút, kým nebude pevné a dobre prepečené.
- Medzitým si pripravte utierku posypanú práškovým cukrom. Po upečení vyberte roládu z rúry a prevráťte ju na pripravenú utierku.
- Roládu zrolujte spolu s utierkou a nechajte ju dobre vychladnúť.
- Po vychladnutí roztorte roládu a naplňte ju šľahačkou a čerstvým ovocím (jahody a maliny).
- Roládu opäť zrolujte a ozdobte šľahačkou, čerstvým ovocím a čerstvou mätou.
- Nechajte si chutiť a potom si vychutnajte túto vynikajúcu švajčiarsku roládu s názvom “Hurikán”!
Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave chutnej švajčiarskej rolády. Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!