Makarónové suflé so šafranovou penou

Tu je recept na makarónové suflé so šafranovou penou:

Zložky:

  • 200 g sušených makarónov
  • 3 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 50 g masla
  • 50 g múky
  • 1 štipka soli
  • 1 štipka šafránu
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 50 g strúhaného parmazánu

 

Makarónové suflé so šafranovou penou

Postup:

  1. Varte makaróny podľa pokynov na obale a odkvapkanú povrchu. Odložte ho bokom.
  2. Na šafránu penou, zahrejte smotanu na miernom ohni. Nevarí, ale zohrejte ju len do bodu varenia. Pridajte štipku šafránu a nechajte ho lúhovať pár minút. Potom ho odstráňte z ohňa a nechajte ho stranou.
  3. V inom hrnci, roztavte maslo na strednom ohni. Pridajte múku a miešajte neustále, až kým nedosiahnete svetlo hnedú farbu (asi 2 minúty).
  4. Pomaly nalejeme mlieko do múky a masla, za stáleho miešania, aby ste zabránili hrudkám. Pokračujte v miešaní, kým omáčka nezhustne. Odstavte hrniec z ohňa.
  5. Pridajte žĺtka do omáčky a dôkladne premiešajte, až kým sa nezjednotí. Pridajte soli a parmazánu, a znovu premiešajte.
  6. V samostatnej mise, bielk vajec vyšľaháme na tuhý sneh pomocou šľahača alebo mixéra. Potom opatrne vmiešajte sneh do zmesi s omáčkou.
  7. Po zjednotení zložiek pridajte uvariť a scedené makaróny do misy. Jemne premiešajte, aby ste všetky makaróny obaliť v smesi.
  8. Nalejte zmes makarónov do vymastenej pekáča alebo suflé misky. Vyrovnať povrch a pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 20-25 minút, alebo kým suflé je pevný a zlatistý hore.
  9. Pred podávaním, kmína šafránu na vrch suflé a naliať časť šafránu penou na každý servírovací tanier.

Makarónové suflé so šafranovou penou je jedlom, ktoré môžete podávať samostatne alebo ako súčasť iného jedla. Bude lahodný a luxusný. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *