Nie je nič lepšie, ako si dopriať čokoládovú polevu s maslom! Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:
Suroviny:
- 100 g horkej čokolády
- 50 g masla
Čokoládová poleva s maslom
Postup:
- Rozpusťte čokoládu a maslo na miernom ohni vo vodnom kúpeli. Môžete použiť hrniec a misu, kde hrniec obsahujúci čokoládu a maslo bude na horúcej vode.
- Pomaly miešajte, až kým sa čokoláda a maslo úplne nerozpustia a spoja.
- Keď je zmes hladká, môžete ju použiť na zdobenie koláčov, tort, zmrzliny alebo akéhokoľvek iného dezertu podľa vlastného výberu.
- Polevu nalejte na dezert ešte vo forme tekutej a nechajte ju stuhnúť pri izbovej teplote. Ak chcete, aby poleva stuhla rýchlejšie, môžete ju dať do chladničky, alebo aj mraziť.
Dúfam, že si vypróbate tento recept a užijete si čokoládovú polevu s maslom. Prijemné chvíle strávené v kuchyni!