Krémeš z bebe keksov

Ingrediencie:

Na základ:

  • 2 balenia Bebe keksov (obsah cca 200 g)
  • 100 g masla

Na krém:

  • 500 ml mlieka
  • 2 balenia vanilkového pudingu (po 40 g)
  • 150 g práškového cukru
  • 250 g masla (zmäknutého)
  • 1 ČL vanilkovej esencie

Na polevu:

  • 100 g horkej čokolády
  • 50 g masla

Postup:

  1. Príprava základu:

    • Bebe keksy rozdrťte na jemné drobky. Môžete to urobiť pomocou mixéra alebo ich rozmačkať v sáčku s paličkou.
    • Roztopte maslo a zmiešajte ho s drvenými Bebe keksami, aby vzniklo homogénne cesto.
    • Zmes rovnomerne rozotrite do formy vyloženej papierom na pečenie (ideálne o veľkosti 20×30 cm) a dobre pritlačte. Nechajte v chladničke stuhnúť.
  2. Príprava krému:

    • V malom hrnci zohrejte 400 ml mlieka. Zvyšných 100 ml mlieka zmiešajte s vanilkovým pudingom a práškovým cukrom.
    • Keď sa mlieko v hrnci začne variť, pridajte doň zmiešaný puding a za stáleho miešania varte na miernom ohni, kým nevznikne hustý krém.
    • Odstráňte z ohňa a nechajte mierne vychladnúť.
    • Zmäknuté maslo vymiešajte do hladka. Potom postupne pridávajte vychladnutý puding, kým sa nezískate homogénny krém. Na záver pridajte vanilkovú esenciu a dobre zamiešajte.
  3. Zostavenie krémeša:

    • Na stuhnutý základ z Bebe keksov navrstvite pripravený vanilkový krém a uhlaďte povrch.
    • Nechajte v chladničke aspoň na 2 hodiny, aby sa krém stuhl.
  4. Príprava polevy:

    • V malom hrnci na miernom ohni rozpustite horkú čokoládu spolu s maslom, kým sa nezískate hladká zmes.
    • Polevu nalejte na vychladený krém a rovnomerne rozotrite.
  5. Servírovanie:

    • Nechajte krémeš ešte pár hodín v chladničke, najlepšie cez noc.
    • Pred podávaním nakrájajte na porcie a užite si lahodný dezert!

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

Na korpus:

  • 200 g Bebe keksov
  • 100 g masla (rozpučeného)

Na krém:

  • 500 ml mlieka
  • 2 balíčky vanilkového pudingu (pušiek)
  • 200 g práškového cukru
  • 250 g masla (izbovej teploty)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu alebo vanilkového cukru

Na vrch:

  • Kakao na posypanie (voliteľne)

Postup:

  1. Príprava korpusu:

    • Bebe keksy rozdrťte na jemnú drvinu. Môžete ich pomlieť v mixéri alebo ich vložiť do igelitového vrecka a rozdrviť valčekom.
    • Rozpustite maslo a zmiešajte ho s rozdrvenými keksami, kým nevznikne homogénna zmes.
    • Zmes natlačte na dno tortovej formy (priemer cca 24 cm) a dajte do chladničky na približne 30 minút, aby sa stuhla.
  2. Príprava krému:

    • V menšom hrnci uvarte 500 ml mlieka. Zostávajúce mlieko (asi 100 ml) zmiešajte s pudingovými práškami a práškovým cukrom, dobre premiešajte, aby sa nevytvorili hrudky.
    • Keď bude mlieko na sporáku variť, pridajte zmes pudingu a cukru a za stáleho miešania varte do zhustnutia.
    • Keď sa puding zahustí, odstavte ho z ohňa a nechajte trochu vychladnúť.
    • Do vychladnutého pudingu postupne zašľahajte maslo a vanilku, až kým nebude krém hladký a lesklý.
  3. Zloženie dezertu:

    • Nakoniec krém rozotrite na vychladený korpus z Bebe keksov a zarovnajte.
    • Dezert nechajte opäť vychladiť v chladničke aspoň na 2 – 3 hodiny, aby sa všetko dobre spojilo.
  4. Podávanie:

    • Pred podávaním môžete povrch krémešu posypať kakaom, aby ste pridali dekoratívny prvok.
    • Krémeš nakrájajte na kocky a podávajte.

Dobrú chuť!

 

3)

Ingrediencie:

Na korpus:

  • 1 balenie Bebe keksov (približne 200 g)
  • 100 g masla

Na krém:

  • 500 ml mlieka
  • 2 vanilkové pudingy (práškové, bez varenia)
  • 100 g cukru
  • 250 g masla (zmäknutého)
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu (voliteľné)

Na ozdobu:

  • Strúhaná čokoláda alebo kakao

Postup:

  1. Príprava korpusu:

    • Bebe keksy rozmrvíme na jemné drobky. Môžeme ich rozdrviť v mixéri alebo ich vložiť do igelitového vrecka a rozdrviť valčekom.
    • Roztopíme maslo a zmiešame ho s rozdrvenými Bebe keksami, kým nevznikne homogénna zmes.
    • Zmes rovnomerne rozotrieme na dno obdĺžnikového plechu (približne 20×30 cm) a riadne pritlačíme. Dáme do chladničky na približne 30 minút, aby stuhla.
  2. Príprava krému:

    • V hrnci zohrejeme 500 ml mlieka a pridáme cukor. Na 1/4 z mlieka si odoberieme a v ňom rozmiešame oba pudingy, aby sa nerozpadli. Potom ich postupne vlejeme do hrnca s ohrevom.
    • Miešame, kým sa zmes nezahustí, a potom ju odstavíme z plameňa. Necháme vychladnúť.
    • Po vychladnutí pridáme do pudingovej zmesi zmäknuté maslo a vanilkový extrakt. Šľaháme, kým nevznikne hladký a krémový základ.
  3. Zloženie:

    • Krém nanesieme na vychladený korpus z Bebe keksov. Uhladíme ho pomocou stierky.
    • Na vrch môžeme pridávať strúhanú čokoládu alebo posypať kakaom na ozdobu.
  4. Chladenie:

    • Krémeš dáme do chladničky na niekoľko hodín, ideálne cez noc, aby sa dobre spojil a stuhol.
  5. Servírovanie:

    • Po stuhnutí nakrájame na porcie a servírujeme. Môžeme ozdobiť šľahačkou alebo ovocím podľa chuti.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *