Ingrediencie:
Na základ:
- 2 balenia Bebe keksov (obsah cca 200 g)
- 100 g masla
Na krém:
- 500 ml mlieka
- 2 balenia vanilkového pudingu (po 40 g)
- 150 g práškového cukru
- 250 g masla (zmäknutého)
- 1 ČL vanilkovej esencie
Na polevu:
- 100 g horkej čokolády
- 50 g masla
Postup:
-
Príprava základu:
- Bebe keksy rozdrťte na jemné drobky. Môžete to urobiť pomocou mixéra alebo ich rozmačkať v sáčku s paličkou.
- Roztopte maslo a zmiešajte ho s drvenými Bebe keksami, aby vzniklo homogénne cesto.
- Zmes rovnomerne rozotrite do formy vyloženej papierom na pečenie (ideálne o veľkosti 20×30 cm) a dobre pritlačte. Nechajte v chladničke stuhnúť.
-
Príprava krému:
- V malom hrnci zohrejte 400 ml mlieka. Zvyšných 100 ml mlieka zmiešajte s vanilkovým pudingom a práškovým cukrom.
- Keď sa mlieko v hrnci začne variť, pridajte doň zmiešaný puding a za stáleho miešania varte na miernom ohni, kým nevznikne hustý krém.
- Odstráňte z ohňa a nechajte mierne vychladnúť.
- Zmäknuté maslo vymiešajte do hladka. Potom postupne pridávajte vychladnutý puding, kým sa nezískate homogénny krém. Na záver pridajte vanilkovú esenciu a dobre zamiešajte.
-
Zostavenie krémeša:
- Na stuhnutý základ z Bebe keksov navrstvite pripravený vanilkový krém a uhlaďte povrch.
- Nechajte v chladničke aspoň na 2 hodiny, aby sa krém stuhl.
-
Príprava polevy:
- V malom hrnci na miernom ohni rozpustite horkú čokoládu spolu s maslom, kým sa nezískate hladká zmes.
- Polevu nalejte na vychladený krém a rovnomerne rozotrite.
-
Servírovanie:
- Nechajte krémeš ešte pár hodín v chladničke, najlepšie cez noc.
- Pred podávaním nakrájajte na porcie a užite si lahodný dezert!
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
Na korpus:
- 200 g Bebe keksov
- 100 g masla (rozpučeného)
Na krém:
- 500 ml mlieka
- 2 balíčky vanilkového pudingu (pušiek)
- 200 g práškového cukru
- 250 g masla (izbovej teploty)
- 1 lyžička vanilkového extraktu alebo vanilkového cukru
Na vrch:
- Kakao na posypanie (voliteľne)
Postup:
-
Príprava korpusu:
- Bebe keksy rozdrťte na jemnú drvinu. Môžete ich pomlieť v mixéri alebo ich vložiť do igelitového vrecka a rozdrviť valčekom.
- Rozpustite maslo a zmiešajte ho s rozdrvenými keksami, kým nevznikne homogénna zmes.
- Zmes natlačte na dno tortovej formy (priemer cca 24 cm) a dajte do chladničky na približne 30 minút, aby sa stuhla.
-
Príprava krému:
- V menšom hrnci uvarte 500 ml mlieka. Zostávajúce mlieko (asi 100 ml) zmiešajte s pudingovými práškami a práškovým cukrom, dobre premiešajte, aby sa nevytvorili hrudky.
- Keď bude mlieko na sporáku variť, pridajte zmes pudingu a cukru a za stáleho miešania varte do zhustnutia.
- Keď sa puding zahustí, odstavte ho z ohňa a nechajte trochu vychladnúť.
- Do vychladnutého pudingu postupne zašľahajte maslo a vanilku, až kým nebude krém hladký a lesklý.
-
Zloženie dezertu:
- Nakoniec krém rozotrite na vychladený korpus z Bebe keksov a zarovnajte.
- Dezert nechajte opäť vychladiť v chladničke aspoň na 2 – 3 hodiny, aby sa všetko dobre spojilo.
-
Podávanie:
- Pred podávaním môžete povrch krémešu posypať kakaom, aby ste pridali dekoratívny prvok.
- Krémeš nakrájajte na kocky a podávajte.
Dobrú chuť!
3)
Ingrediencie:
Na korpus:
- 1 balenie Bebe keksov (približne 200 g)
- 100 g masla
Na krém:
- 500 ml mlieka
- 2 vanilkové pudingy (práškové, bez varenia)
- 100 g cukru
- 250 g masla (zmäknutého)
- 100 g práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu (voliteľné)
Na ozdobu:
- Strúhaná čokoláda alebo kakao
Postup:
-
Príprava korpusu:
- Bebe keksy rozmrvíme na jemné drobky. Môžeme ich rozdrviť v mixéri alebo ich vložiť do igelitového vrecka a rozdrviť valčekom.
- Roztopíme maslo a zmiešame ho s rozdrvenými Bebe keksami, kým nevznikne homogénna zmes.
- Zmes rovnomerne rozotrieme na dno obdĺžnikového plechu (približne 20×30 cm) a riadne pritlačíme. Dáme do chladničky na približne 30 minút, aby stuhla.
-
Príprava krému:
- V hrnci zohrejeme 500 ml mlieka a pridáme cukor. Na 1/4 z mlieka si odoberieme a v ňom rozmiešame oba pudingy, aby sa nerozpadli. Potom ich postupne vlejeme do hrnca s ohrevom.
- Miešame, kým sa zmes nezahustí, a potom ju odstavíme z plameňa. Necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí pridáme do pudingovej zmesi zmäknuté maslo a vanilkový extrakt. Šľaháme, kým nevznikne hladký a krémový základ.
-
Zloženie:
- Krém nanesieme na vychladený korpus z Bebe keksov. Uhladíme ho pomocou stierky.
- Na vrch môžeme pridávať strúhanú čokoládu alebo posypať kakaom na ozdobu.
-
Chladenie:
- Krémeš dáme do chladničky na niekoľko hodín, ideálne cez noc, aby sa dobre spojil a stuhol.
-
Servírovanie:
- Po stuhnutí nakrájame na porcie a servírujeme. Môžeme ozdobiť šľahačkou alebo ovocím podľa chuti.
Dobrú chuť!
Tento krémeš vyzerá naozaj fantasticky! Môj obľúbený dezert je vanilkový krém a s Bebe keksami to musí byť dokonalé spojenie. Určite ho vyskúšam, už sa teším na tú lahodnú chuť!
Mmm, krémeš! To je moja srdcovka. Keď vidím tento recept, hneď dostanem chuť na sladké. Keksíky a vanilka sú skvelá kombinácia. Dúfam, že sa mi podarí takýto úžasný dezert pripraviť aj doma!
Čo môže byť lepšie ako domáci krémeš? Milujem ten jednoduchý postup a chutné ingrediencie. S Bebe keksami to bude určite skvelé! Teším sa, až si ho pripravím pre rodinu a priateľov.
Tento recept je jednoducho úžasný! Krém z pudingu a masla znie ako rajská kombinácia. Už som si zapísal všetky ingrediencie a chystám sa ho urobiť tento víkend. Určite sa pochválim výsledkom!
Wow, aký lákavý dezert! Krémeš s Bebe keksami bude určite hitom na každej oslave. Mám rád jednoduché recepty a tento vyzerá ako perfektná voľba pre každého milovníka sladkostí!
Krémeš je proste klasika! Vždy ma poteší, keď vidím recept na tento lahodný dezert. Bebe keksy sú skvelou voľbou a už teraz cítim tú vôňu čokolády. Nech sa páči, idem piecť!
‚Dobrú chuť!‘ To je presne to, čo potrebujem počuť pred pečením tohto úžasného krémeša! Vanilka a čokoláda sú moje obľúbené príchute. Tento recept musím mať vo svojej kuchárskej knihe!
‚Dobrú chuť!‘ Tento dezert vyzerá tak lákavo, že by som ho mohla zjesť celý sama! Teším sa na pečenie cez víkend. Verím, že všetkým v rodine bude chutiť.
‚Dobrú chuť!‘ Mám pocit, že tento krémeš rozjasní aj najnudnejší deň! Recept vyzerá jednoducho a chutne – presne takto mám rada dezerty doma pripravované.
Tento recept na krémeš je skvelý! Mám rád, ako sa všetky ingrediencie pekne spoja a vytvoria lahodný dezert. Určite ho vyskúšam doma. Dúfam, že aj ostatní si ho obľúbia tak ako ja!
Wow, vyzerá to úžasne! Krémeš mám veľmi rada a tento recept mi prišiel veľmi jednoduchý. Som nadšená, že si ho môžem pripraviť sama. Ďakujem za skvelý tip na dezert!
Tento krémeš vyzerá nielen chutne, ale aj veľmi lákavo! Určite ho pripravím na našu rodinnú oslavu. Znie to tak jednoducho a pritom chutne. Teším sa na výsledok!
Juj, aký skvostný recept! Krémeš je môj obľúbený dezert a tento spôsob prípravy ma nadchol. Už sa neviem dočkať, kedy si ho pripravím a pochutnám si na ňom s rodinou.
Toto je presne to, čo som hľadala! Krémeš je fantastický dezert a tento recept vyzerá jednoducho dokonalý. Naozaj sa teším, že si to pripravím už tento víkend!
Skvelý recept! Krémeš má vždy svoje miesto v mojej kuchyni a teraz mám nový spôsob, ako ho pripraviť. Určite budem sledovať postup a verím, že mi výjde rovnako dobre ako vám!
‚Dobrú chuť!‘ – to je presne to, čo potrebujem počuť po jeho upečení. Tento krémeš vyzerá fantasticky a určite zapôsobí na všetkých mojich hostí. Ďakujem za zdieľanie receptu!
‚Dobrú chuť!‘ – tento krémeš má už pripravené miesto na stole počas Vianoc! Recept vypadá jednoducho a chutne! Naozaj sa teším z tejto úžasnej inšpirácie.
‚Juj juj,‘ aký lahodný dezert! Krémeše sú moje obľúbené a tento recept s Bebe keksami ma nadchol. Dúfam len, že mi bude chutiť rovnako ako vyzerá.
Tak toto ma dostalo! Recept na krémeš je niečo pre mňa. Bebe keksy sú úžasné a kombinácia s krémom znie fantasticky! Teším sa na jeho prípravu!