Potrebujeme:

– 250 g medu
– 100 g masla
– 1 vajce
– 1 lyžicu kakaa
– 1 lyžičku kypriaceho prášku
– 1 lyžičku škorice
– 300 g hladkej múky
– 1 citrón (šťava a kôra)

 

Recept na medovníčky ktoré nestvrdnú

Postup:

1. V hrnci rozpustíme maslo spolu s medom a necháme vychladnúť.
2. Pridáme vajce, kakao, kypriaci prášok, škoricu, citrónovú šťavu a kôru a dobre premiešame.
3. Postupne pridávame múku a zmes dôkladne premiešame.
4. Zvyšnú múku použijeme na vyvaľkanie cesta a vykrajkovanie medovníčkov.
5. Cesto vykrajkujeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
6. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 10-12 minút, kým nezískajú zlatisto-hnedú farbu.
7. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť a potom môžeme ozdobiť podľa vlastného vkusu.

Tieto medovníčky by nemali stvrdnúť a zostanú pekné mäkké a vláčne. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *