Jahodový džem s gelfixom

Tu je recept na jahodový džem s Gelfixom:

Suroviny:

  • 1 kg čerstvých jahôd
  • 500 g cukru
  • 1 vrecko Gelfixu (25 g)
  • šťava z polovice citróna

 

Jahodový džem s gelfixom

Postup:

  1. Najprv si pripravte jahody. Odstráňte im stonky a opláchnite ich pod tečúcou vodou. Potom ich jemne osušte a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. V hrnci zmiešajte jahody, cukor a šťavu z citróna. Nechajte ich zhnednúť asi 1-2 hodiny, aby sa jahody vypekajú.
  3. Hnedajúcu sa zmes dôkladne premiešajte a privedte k varu na strednom ohni. Nechajte variť asi 5 minút, občas miešajte.
  4. Po 5 minútach pridajte do hrnca Gelfix a nechajte zmes variť ďalších 3-5 minút, pričom stále miešate.
  5. Po uplynutí času odstráňte hrniec z ohňa a nechajte džem vychladnúť niekoľko minút.
  6. Ak žiadate hladký jahodový džem, môžete ho premixovať mixérom na jemnú konzistenciu. Ak máte radšej kúsok vo svojom džeme, nedávajte ho do mixéra.
  7. Naplňte sterilizované poháre s uzáverom horúcim džemom a dobre ihneď zatvorte. Otočte ich hore nohami a nechajte ich tak stáť pár minút, aby vytvorili vakuový efekt.
  8. Po úplnom vychladnutí skladujte jahodový džem v chlade a tmavej miestnosti.

Toto je osvedčený recept pre prípravu jahodového džemu s Gelfixom. Užite si ho na chlebíku, palacinke alebo ho použite ako prísadu do rôznych receptov!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *