Na prípravu zajaca po slovensky potrebujete nasledujúce ingrediencie:

– 1 zajac
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml hovädzieho vývaru
– 1 lyžica mletej papriky
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– olej na smaženie

 

Ako pripraviť zajaca?

Postup:

1. Najprv si zajaca očistite a nakrájajte na menšie kúsky.

2. Na panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak.

3. Pridajte nakrájanú mrkvu a orestujte ju spolu s cibuľou a cesnakom.

4. Pridajte mletú papriku a dobre premiešajte.

5. Potom pridajte nakrájané kúsky zajaca a orestujte ich zo všetkých strán.

6. Zalejte všetko hovädzím vývarom a nechajte dusiť na miernom ohni asi 30-40 minút, prípadne až kým mäso nie je mäkké.

7. Pred podávaním dochuťte soľou a čiernym korením a podávajte napríklad s knedľami alebo zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *