Na prípravu zajaca po slovensky potrebujete nasledujúce ingrediencie:
– 1 zajac
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml hovädzieho vývaru
– 1 lyžica mletej papriky
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– olej na smaženie
Ako pripraviť zajaca?
Postup:
1. Najprv si zajaca očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Na panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridajte nakrájanú mrkvu a orestujte ju spolu s cibuľou a cesnakom.
4. Pridajte mletú papriku a dobre premiešajte.
5. Potom pridajte nakrájané kúsky zajaca a orestujte ich zo všetkých strán.
6. Zalejte všetko hovädzím vývarom a nechajte dusiť na miernom ohni asi 30-40 minút, prípadne až kým mäso nie je mäkké.
7. Pred podávaním dochuťte soľou a čiernym korením a podávajte napríklad s knedľami alebo zemiakovou kašou.
Dobrú chuť!