Pomôcky:
– 250 g hladkej múky
– 1 lyžica kypriaceho prášku
– 100 g masla
– 100 g práškového cukru
– 2 vajcia
– štipka soli
– 2 lyžice medu
– 1 lyžička mletého škorice
– 1/2 lyžičky mletého klinčeka
– na polevu: 100 g čokolády na varenie, 1 lyžica masla

Královská poleva na perníky

Postup:
1. V jednej miske zmiešajte múku s kypriacim práškom.
2. V druhej miske zmiešajte zmäknuté maslo s cukrom dohladka.
3. Pridajte do masla vajcia, soľ, med, škoricu a klinček a premiešajte do hladka.
4. K tejto zmesi pridajte postupne múku s práškom a dôkladne premiešajte, kým sa všetko spojí.
5. Zabalte cesto do potravinárskej fólie a nechajte ho odpočívať v chladničke minimálne 30 minút.
6. Po uplynutí času vyberte cesto z chladničky a nechajte ho krátko odpočinúť na miestnosti. Predhrejte si rúru na 180 stupňov Celsius.
7. Cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku 4-5 mm a vykrajujte perníčky pomocou vykrajovátok.
8. Períčky uskladnite na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich v predhriatej rúre asi 10-12 minút, až kým nebudú zlatisté.
9. Po vybratí perníčkov z rúry nechajte ich úplne vychladnúť.

Poleva:
1. V malej mise rozpustite čokoládu na varenie spolu s maslom nad vodným kúpeľom.
2. Keď je čokoláda rozpustená, polejte ňou perníčky.
3. Nechajte polevu zaschnúť a perníčky môžete podávať.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *