Žĺtková poleva je vynikajúci prísadou pre dezerty a torty. Hladko sa pripravuje a dodáva sladkú, jemnú a krémovú konzistenciu. Tu je jednoduchý recept, ako pripraviť žĺtkovú polevu:

Suroviny:

  • 3 žĺtka
  • 100 g cukru
  • 250 ml mlieka
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 g masla

 

Žloutková poleva

Postup:

  1. Vo väčšej miske zmiešajte žĺtka s cukrom a vanilkovým cukrom, až kým nezískate krémovú a svetlú zmes.
  2. V hrnci zohrejte mlieko na strednom ohni, nechajte ho zatiahnuť.
  3. Do zohriateho mlieka postupne pridávajte žĺtkovú zmes, pričom neustále miešajte, aby ste zabránili vzniku hrudiek.
  4. V miske zmiešajte kukuričný škrob s malým množstvom vody, aby ste vytvorili hladkú pastu.
  5. Pridajte pastu do zmesi mlieka a žĺtkov a za stáleho miešania nechajte variť približne 3-5 minút, kým poleva nezhustne.
  6. Potom odstráňte polevu z tepla a pridajte kúsok masla. Miešajte, kým sa maslo úplne nerozpustí a poleva získa hodvábnatú konzistenciu.
  7. Nechajte polevu vychladnúť a potom ju použite na ozdobenie vašich obľúbených dezertov alebo torty.

Teraz by ste mali mať vynikajúcu žĺtkovú polevu, ktorú môžete použiť podľa vašej fantázie. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *