Šošovicové lievance s údeným lososom

Šošovicové lievance s údeným lososom priamo ako keby boli z reštaurácie. No nie?

Ingrediencie: 

  • 200 g šošovice (zelená alebo hnedá)
  • 200 g múky
  • 2 vajcia
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g údeného lososa
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • olivový olej na smaženie
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Šošovicové lievance s údeným lososom

Postup:

  1. Šošovicu dôkladne prepláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať.
  2. V hrnci uvarte vodu a do nej pridajte šošovicu. Varíme ju asi 15-20 minút, kým nezmäkne.
  3. V druhej nádobe si pripravte cesto. Vo veľkej miske zmiešajte múku a vajcia. Potom pridajte uvarenú šošovicu a dobre premiešajte, aby ste vytvorili hladké cesto.
  4. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemné kúsky.
  5. Rozohrejte panvicu s olivovým olejom a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich na miernom ohni, až kým nebude cibuľa mäkká a zlatistá.
  6. Do panvice pridajte na kúsky nakrájaný údený losos. Smažte ho z každej strany, až kým nebude pekne zlatý.
  7. Do cesta pridajte soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešajte.
  8. Varte vodu vo veľkom hrnci a do nej korčuľujte lyžicou cesto na lievance. Varíme ich asi 3-4 minúty, kým nevynoria na povrch.
  9. Vyndajte lievance z vody a nechajte ich odkvapkať.
  10. Na tanier vložte niekoľko lievancov, na ne pokrájaný údený losos a nazvyšok smotanu na šľahanie. Ak chcete, môžete ich ešte posypať čerstvou bylinkou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *