Bravčová krkovička na cesnaku s mascarpone a zemiakmi

Bravčová krkovička na česneku s mascarpone a zemiakmi.

Ingrediencie:

  • 4 kúsky bravčovej krkovičky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 200 g mascarpone
  • 4 veľké zemiaky
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie

 

Bravčová krkovička na cesnaku s mascarpone a zemiakmi

Postup:

  1. Zahrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
  2. Krkovičku očistite a osušte kuchynským papierom.
  3. Vhodit krkovičku do veľkej rúry a pečte ju asi 1,5 hodiny, kým nie je mäso mäkké a dobre prepečené. Pravidelne ju polievajte vlastnou šťavou.
  4. Zemiaky dôkladne umyte a nakrájajte na hrubo. Varte ich vo vode soľou, kým nie sú mäkké.
  5. Medzitým olúpajte cesnak a jemne ho nasekajte.
  6. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte cesnak. Orestujte ho, kým naberá svetlozlatú farbu a uvoľňuje vôňu.
  7. Do panvice pridajte mascarpone a nechajte ju pomaly rozpustiť za stáleho miešania, kým nemáte hladkú omáčku.
  8. Odstavte panvicu z ohňa a dochuťte omáčku soľou a čiernym korením podľa chuti.
  9. Keď sú zemiaky uvarené, odsajte ich a nechajte chvíľu vychladnúť.
  10. Rozhodnite sa, či chcete zemiaky pridať do omáčky alebo ich podávať oddelene. Ak ich chcete pridať do omáčky, pridajte ich teraz a dôkladne premiešajte.
  11. Mäso vyberte z rúry a nechajte ho krátko oddýchnuť pred servírovaním.
  12. Porcujte mäso na tanier, polejte ho omáčkou a podávajte s uvarenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *