Ingrediencie:
- 1 kg bravčovej krkovičky
- 1 hlávka kapusty
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 cibule
- 4 lyžice oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- 500 g múky
- 2 vajcia
- mlieko
Pečená krkovička, dusená kapusta, knedle
Postup:
- Krkovičku opláchnite a osušte. Na upečenie nakrájajte kožu krížom, potom ju osolte a okoreňte. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 2 hodiny, až kým mäso nebude mäkké a koža chrumkavá.
- Medzitým pripravte dusenú kapustu. Kapustu nastrúhajte, cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak dozlatista. Pridajte nastrúhanú kapustu a podlejte vodou. Príkrytkou zakryte a dusíme na miernom ohni asi 30-40 minút, až kým kapusta zmäkne. Prípadne dochuťte soľou a korením.
- Knedle pripravte podľa návodu na obale. Zvyčajne sa vypracuje cesto z múky, vajec a mlieka, ktoré sa necháodpočinúť. Potom sa cesto rozdelí na menšie kúsky, ktoré sa varia vo varivej osolenej vode, až kým nevyplávajú na povrch.
- Hotovú pečenú krkovičku podávajte s dusenou kapustou a knedľami. Podávajte teplé a prípadne ozdobte petržlenom.
Dobrú chuť!