Pečená krkovička

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 1 hlávka kapusty
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 4 lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 500 g múky
  • 2 vajcia
  • mlieko

 

Pečená krkovička, dusená kapusta, knedle

Postup:

  1. Krkovičku opláchnite a osušte. Na upečenie nakrájajte kožu krížom, potom ju osolte a okoreňte. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 2 hodiny, až kým mäso nebude mäkké a koža chrumkavá.
  2. Medzitým pripravte dusenú kapustu. Kapustu nastrúhajte, cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak dozlatista. Pridajte nastrúhanú kapustu a podlejte vodou. Príkrytkou zakryte a dusíme na miernom ohni asi 30-40 minút, až kým kapusta zmäkne. Prípadne dochuťte soľou a korením.
  3. Knedle pripravte podľa návodu na obale. Zvyčajne sa vypracuje cesto z múky, vajec a mlieka, ktoré sa necháodpočinúť. Potom sa cesto rozdelí na menšie kúsky, ktoré sa varia vo varivej osolenej vode, až kým nevyplávajú na povrch.
  4. Hotovú pečenú krkovičku podávajte s dusenou kapustou a knedľami. Podávajte teplé a prípadne ozdobte petržlenom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *