Grilovaná bravčová krkovička

Grilovaná bravčová krkovička je vynikajúca voľba pre mäsové milovníkov. Príprava je jednoduchá a výsledok chutný. Tu je recept na grilovanú bravčovú krkovičku:

Ingredients:

  • 4 kúsky bravčovej krkovičky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice soľi
  • 1 lyžica korenia
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžica papriky
  • čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • citrónová šťava na dochutenie

 

Grilovaná bravčová krkovička

Postup:

  1. V malej miske zmiešajte soľ, korenie, cukor a papriku.
  2. Mäso umyte a osušte.
  3. Potrite mäso olivovým olejom a natrite soľnou zmesou.
  4. Nechajte mäso marinovať v chladničke aspoň 1 hodinu (alebo cez noc pre intenzívnejšiu chuť).
  5. Predhrejte gril na stredne vysokú teplotu.
  6. Položte mäso na gril a grilujte približne 4-5 minút z každej strany, alebo kým nie je pekne zhnitá.
  7. Počas grilovania pravidelne obracajte mäso a natierajte ho marinádou z olivového oleja a čerstvého citrónu.
  8. Keď je mäso hotové, nechajte ho ešte chvíľu odpočívať pod fóliou.
  9. Nakrájajte na plátky a podávajte so zeleninovým šalátom alebo pečenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *