Grilovaná bravčová krkovička je vynikajúca voľba pre mäsové milovníkov. Príprava je jednoduchá a výsledok chutný. Tu je recept na grilovanú bravčovú krkovičku:
Ingredients:
- 4 kúsky bravčovej krkovičky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice soľi
- 1 lyžica korenia
- 1 lyžica cukru
- 1 lyžica papriky
- čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- citrónová šťava na dochutenie
Grilovaná bravčová krkovička
Postup:
- V malej miske zmiešajte soľ, korenie, cukor a papriku.
- Mäso umyte a osušte.
- Potrite mäso olivovým olejom a natrite soľnou zmesou.
- Nechajte mäso marinovať v chladničke aspoň 1 hodinu (alebo cez noc pre intenzívnejšiu chuť).
- Predhrejte gril na stredne vysokú teplotu.
- Položte mäso na gril a grilujte približne 4-5 minút z každej strany, alebo kým nie je pekne zhnitá.
- Počas grilovania pravidelne obracajte mäso a natierajte ho marinádou z olivového oleja a čerstvého citrónu.
- Keď je mäso hotové, nechajte ho ešte chvíľu odpočívať pod fóliou.
- Nakrájajte na plátky a podávajte so zeleninovým šalátom alebo pečenými zemiakmi.
Dobrú chuť!