Jelení steak na divoko

Jelení steak na divoko recept.

Ingrediencie:

  • 4 kusy jeleního steaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 lyžica čerstvého tymiánu, nasekaného
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Jelení steak na divoko

Postup:

  1. Dôkladne vyčistite jelenie steaky od prípadného povrchového tuku a zvyškov. Osoľte a okoreňte ich zo všetkých strán.
  2. Zmiešajte olivový olej, pretlačený cesnak a nasekaný tymián a potrite touto zmesou steaky zo všetkých strán. Nechajte steaky asi 30 minút marinovať.
  3. Predhrejte gril alebo panvicu na strednú teplotu a nechajte ju dobre rozohriať.
  4. Jelenie steaky opatrne položte na gril alebo do rozohriatej panvice a pečte ich podľa vašej chuti. Odporúčaný čas pečenia je asi 3-5 minút z každej strany, alebo podľa toho, ako máte radi prepečené mäso.
  5. Po upečení steaky vyberte z grilu alebo panvice, zakryte ich a nechajte asi 5 minút odpočívať.
  6. Potom môžete jelenie steaky podávať s prílohou podľa vášho výberu, napríklad so zeleninou na panvici, zemiakovou kašou alebo zemiakovým pyré.

Tento recept je skvelým spôsobom, ako si vychutnať jelenie mäso po slovensky. Dúfam, že si ho užijete!

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *