Bryndzova omáčka k cestovinám

Bryndzová omáčka je tradičné slovenské jedlo, ktoré sa často podáva k cestovinám, ako napríklad ku haluškám. Na prípravu budete potrebovať:

  • 200 g bryndze (typická slovenská syrová specialita)
  • 100 ml smotany na varenie
  • 1 strúčik cesnaku (nasekaný)
  • 2 lyžice oleja alebo masla
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • kôpor (nasekaný) na ozdobu

 

Bryndzova omáčka k cestovinám

Postup:

  1. Rozmačkajte bryndzu vidličkou.
  2. Na panvici zahrejte olej alebo maslo a pridajte nasekaný cesnak. Orestujte ho dozlatista.
  3. Pridajte rozmačkanú bryndzu a smotanu. Za stáleho miešania varte asi 3-5 minút, kým omáčka nezhustne. Ak je príliš hustá, môžete pridať trochu vody alebo smotany.
  4. Ochutnajte omáčku a podľa chuti pridajte soľ a čerstvo mleté čierne korenie.
  5. Hotovú omáčku podávajte k uvareným cestovinám, ako sú halušky. Posypte nasekaným kôprom, ak máte radi.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *