Nasleduje jednoduchý recept na sviečkovú na smotane:

Suroviny:

  • 500 g hovädzieho sviečkového mäsa
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie (12% tuku)
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Jednoduchá sviečková na smotane

Postup:

  1. Mäso si nasucho očistíme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Cibuľu a mrkvu očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Cesnak pretlačíme.
  3. V hrnci rozpustíme maslo a na panvici opečieme plátky mäsa z oboch strán dozlatista. Opečené mäso vyberieme z hrnca a necháme odpočinúť.
  4. Do roztaveného masla pridáme cibuľu, mrkvu a cesnak. Zľahka opražíme, až sa zjemnia a zmäknú.
  5. Pridáme hladkú múku a za stáleho miešania ju zrestujeme.
  6. Potom pridáme hovädzí vývar a za stáleho miešania necháme zmes zovrieť. Tekutinu varíme asi 5 minút, aby sa zredukovala.
  7. Následne pridáme smotanu a premiešame. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  8. Vložíme opečené mäso späť do hrnca a necháme variť na miernom ohni ešte asi 15-20 minút, kým mäso nie je mäkké a dochutí sa.
  9. Hotovú sviečkovú môžeme podávať s knedľou alebo cestovinou. Pred podávaním ju môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *