Koložvárska kapusta bez smotany

Koložvárska kapusta bez smotany. Ak nemáte smotanu, tak koložvársku kapustu si viete pripraviť aj bez nej. Stačí splniť jednoduché kroky, a teda ju tam nedať. To je jendoduché, alebo pripraviť alternatívu v podobe ..

Potrebujeme:
– 1 hlávku kyslej kapusty
– 1 cibuľu
– 2 PL oleja
– 2 PL hladkej múky
– 2 PL cukru
– soľ, korenie podľa chuti

 

Koložvárska kapusta bez smotany

Postup:
1. Kapustu opláchneme pod tečúcou vodou a nakrájame na jemné prúžky.
2. Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky.
3. V hrnci rozpáľime olej a orestujeme na ňom cibuľu.
4. Pridáme nakrájanú kapustu a restujeme ju do mäkka.
5. Pridáme múku a cukor, premiešame a necháme chvíľu povariť.
6. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
7. Podávame ako prílohu k mäsu alebo haluškám.

Dobrú chuť!

 

2) Koložvárska bez smotany

Na prípravu jednej porcie kolozvarskej bez smotany budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 150 g orechov
– 50 g hrozienok
– 1 jablko
– 1 pomeranč
– 1 banán
– 1 lyžicu medu

 

Koložvárska bez smotany

Postup:

1. Orechy nasekajte na menšie kúsky a hrozienka namočte do vody na pár minút, aby zmäkli.

2. Jablko a banán nakrájajte na malé kúsky a pomeranč ošúpte a nakrájajte na segmenty.

3. V miske zmesite orechy, hrozienka, jablko, banán a pomeranč.

4. Pridajte lyžicu medu a dôkladne premiešajte, aby sa zmes dobre spojila a med sa rovnomerne rozprestrel do celej zmesi.

5. Hotovú kolozvarsku podávajte ihneď ako dezert alebo ako zdravú variantu ako sviatočnú sladkú pochúťku.

Prajeme dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *