Krkovička konfitovaná v rozmarínovej masti s nastavovanou kašou

Krkovička je jedno z najobľúbenejších mäsových jedál. Tento recept prináša jedinečnú kombináciu chuti rozmarínu a jemnosti konfitovania. Nasleduje podrobný návod:

Suroviny:

  • 2 ks krkvička
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 500 ml masti (preferujem husaciu, ale môžete použiť aj iný druh)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Krkovička konfitovaná v rozmarínovej masti s nastavovanou kašou

Postup:

  1. Krkvičky dôkladne osolíme a okoreníme zo všetkých strán.
  2. Rozmarín otrháme z vetvičky a zmiešame ho s jemne nasekaným cesnakom.
  3. V hrnci rozpustíme mast a pridáme rozmarínovú zmes.
  4. Na miernom ohni zahrejeme mast s rozmarínom do bodu varu, potom ho odstavíme a odstránime z ohňa.
  5. Vložíme krkvičky do nádoby na pečenie a polejeme ich rozmarínovou mastou.
  6. Nádobu zakryjeme a necháme krkvičky konfitovať v predhriatej rúre pri teplote 120°C asi 3 hodiny, alebo kým mäso nie je mäkké a oddelí sa od kostí.
  7. Po upečení necháme mäso odpočinúť niekoľko minút a potom ho podávame s nastavovanou kašou alebo prílohou podľa vašej preferencie.

Tento recept vám umožní vytvoriť vynikajúci, jemne korenistý a šťavnatý pokrm. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *