Maková plnka do pečených buchiet je jednoduchý a chutný recept, ktorý určite poteší vaše chuťové bunky. Ak radi pečiete a máte radi makové semená, určite si ho vyskúšajte.

Na prípravu budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 200 g mletého maku
– 100 g cukru
– 100 ml mlieka
– 50 g masla
– 1 vajce
– 1 vanilkový cukor
– štipka soli

 

Maková plnka do pečených buchiet

Na začiatok si rozpustíme maslo v mlieku a necháme vychladnúť. Potom pridáme mletý mak, cukor, vanilkový cukor, vajce a štipku soli. Všetko dôkladne premiešame, aby sme dosiahli hladkú a hustú zmes.

Túto plnku použijeme na naplnenie pripravených buchiet, ktoré sme si pripravili podľa obľúbenej receptúry. Môžete ich vyrobiť aj sami z listového cesta alebo kúpiť hotové.

Kedže je maková plnka do pečených buchiet veľmi hustá, stačí použiť len malé množstvo na každú buchtu. Po naplnení ich dáme piecť do predhriatej rúry na teplotu 180 stupňov a pečieme asi 15 – 20 minút, alebo kým nezdobia krásne zlatohnedou farbou.

Po vychladnutí môžete buchty posypať práškovým cukrom alebo poliať čokoládovou polevou podľa vlastného výberu. Maková plnka do pečených buchiet je ideálna na sladkú chuťovú pozdvihnutie po jedle, ale aj pri káve či čaji.

Veríme, že vás tento recept poteší a že si ho vyskúšate aj doma. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *