Recept na bravčovú pečeň na víne:
- 500 g bravčovej pečene, na plátky nakrájané
- 2 cibule, nakrájané na tenké kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
- 250 ml suchého červeného vína
- 250 ml hovädzieho vývaru
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
Bravčová pečienka na víne
Postup:
- Osolte a okoreňte bravčovú pečeň z oboch strán.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
- Pridajte k nim pečeň a opečte ju z oboch strán, až kým nedosiahne peknú hnedej farby (asi 3-4 minúty na každej strane).
- Pečeň vyberte z panvice a odložte bokom.
- Do panvice pridajte múku a za stáleho miešania ju orestujte, až sa začne sfarbovať (asi 1 minúta).
- Pomaly pridávajte víno a nechajte ho trochu povariť, aby sa alkohol vyparil.
- Pridajte hovädzí vývar, znížte teplotu a nechajte omáčku pomaly vrieť, kým nezhustne (asi 5-7 minút).
- Vráťte pečeň do panvice a nechajte ju v omáčke povariť ešte 2-3 minúty, aby sa prepekla.
- Podávajte s prílohou podľa chuti, napríklad s ryžou, zemiakovou kašou alebo cestovinami.
Dobrú chuť!