Recept na bravčovú pečeň na víne:

  • 500 g bravčovej pečene, na plátky nakrájané
  • 2 cibule, nakrájané na tenké kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
  • 250 ml suchého červeného vína
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Bravčová pečienka na víne

Postup:

  1. Osolte a okoreňte bravčovú pečeň z oboch strán.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte k nim pečeň a opečte ju z oboch strán, až kým nedosiahne peknú hnedej farby (asi 3-4 minúty na každej strane).
  4. Pečeň vyberte z panvice a odložte bokom.
  5. Do panvice pridajte múku a za stáleho miešania ju orestujte, až sa začne sfarbovať (asi 1 minúta).
  6. Pomaly pridávajte víno a nechajte ho trochu povariť, aby sa alkohol vyparil.
  7. Pridajte hovädzí vývar, znížte teplotu a nechajte omáčku pomaly vrieť, kým nezhustne (asi 5-7 minút).
  8. Vráťte pečeň do panvice a nechajte ju v omáčke povariť ešte 2-3 minúty, aby sa prepekla.
  9. Podávajte s prílohou podľa chuti, napríklad s ryžou, zemiakovou kašou alebo cestovinami.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *