Bryndzové halušky z hladkej múky. Ak chcete dosiahnpť jemnejšiu konzistenciu halušiek, tak postačí ak polohrubú múku vymenáte na hladkú. A to je jediné čo musíte spraviť. Prípradne ich dobre pomastiť, ak ich roztopeným maslom.
Na prípravu bryndzových halušiek z hladkej múky budete potrebovať tieto ingrediencie:
– 250 g hladkej múky
– 1 vajce
– 100 ml vody
– soľ
– 200 g bryndze
– slanina na ozdobenie
Bryndzové halušky z hladkej múky
Postup:
1. Do misky si preosejeme múku a pridáme vajce, soľ a vodu. Zmiešame do hladka a vzniknuté cesto necháme odstáť asi 30 minút.
2. Hneď potom môžeme začať variť halušky. V pripravenom hrnci si povaríme osolenú vodu.
3. Z cesta formujeme male halušky a dávame ich do vriacej vody. Varíme asi 5 minút, kým nevyplávajú na povrch.
4. Vtedy ich vyberieme cez sitko a necháme odkvapkať.
5. Na tanieri si nakrájame bryndzu a premiešame s haluškami. Navrch môžeme pridať ešte trochu nakrájanú slaninu.
6. Dobrú chuť!