Čerstvé zemiakové lokše pečené v rúre sú vynikajúcim pokrmom. Tu je recept po slovensky:

Potrebujete:

  • 500 g zemiakov (olúpaných a nastrúhaných)
  • 1 cibuľu (jemne nakrájanú)
  • 2 vajcia
  • 4 polievkové lyžice múky
  • soľ podľa chuti
  • 2 lyžice oleja (na vymastenie formy)

 

Zemiakové lokše pečene v rúre

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200°C.
  2. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame.
  3. V miske zmiešame nastrúhané zemiaky, jemne nakrájanú cibuľu, vajcia, múku a soľ. Dobre premiešame, kým sa všetko spojí.
  4. Na plech vystlaný papierom na pečenie postriekame olejom.
  5. Zmiešanú zemiakovú zmes rozotrieme na plech do rovnomerne tenkého plátu.
  6. Plech s rozotretou zmesou vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 25-30 minút, kým lokše nezískajú zlatistú farbu a výraznú arómu.
  7. Vyberieme plech z rúry a zemiakový plát opatrne nakrájame na porcie. Lokše môžete podávať s kyslou smotanou, slaninou alebo ďalšími prílohami podľa chuti.

Dúfam, že si tento recept vyskúšate a bude vám chutiť! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *