Bryndzové pirohy s bryndzou

Bryndzové pirohy s bryndzou.

Ingrediencie:

Pre cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • 250 ml vody
  • 1 lyžička soli

Na plnku:

  • 300 g bryndze
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 lyžice masla

 

Bryndzové pirohy s bryndzou

  1. Pripravte cesto:
    • V mise zmiešajte múku a soľ.
    • Postupne pridávajte vodu a miešajte, kým sa vytvorí hladké cesto.
    • Cesto nechajte odpočívať asi 30 minút pod utierkou.
  2. Pripravte plnku:
    • Bryndzu rozdrobte vidličkou alebo ju nastrúhajte na jemnom strúhadle.
    • Na panvici rozpustite maslo a orestujte jemne nasekanú cibuľu, kým nezhnedne.
    • Pridajte cibuľu k bryndze a dôkladne premiešajte.
  3. Tvarovanie piroh:
    • Cesto rozvaľkajte na tenký plát.
    • Pomocou lyžice naneste malé hrčky bryndzovej plnky na polovicu cesta.
    • Zložte druhú polovicu cesta cez plnku a stlačte okraje, aby sa plnka nepotiekla.
  4. Varanie piroh:
    • Varte pirohy vo veľkom hrnci osolenej vody, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich nechajte variť ešte 2 – 3 minúty.
    • Vybraté pirohy nechajte odkvapkať.
  5. Podávanie:
    • Bryndzové pirohy s bryndzou podávajte horúce, môžete ich posypať ďalšou bryndzou, nasekanou cibuľou alebo petržlenovou vňaťou.

Tieto “Bryndzové pirohy s bryndzou” sú skutočnou lahôdkou a ukážkovým príkladom slovenskej kuchyne, ktorá využíva bryndzu ako charakteristický prísadu.

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *