Ingrediencie:
– 500 g kuracích pecienok
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
– 2 vajcia
– 3 lyžice strúhanky

 

Plnka do kuraťa z kuracích pečienok

Príprava:
1. Kuracie pečienky dôkladne umyte a pokrájajte na menšie kúsky.
2. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemné kúsky.
3. Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich, kým nebudú zlatisté.
4. Potom pridajte kuracie pečienky a za stáleho miešania ich opražte do mäkka.
5. Osolte a okoreňte podľa chuti.
6. V mise dobre vyšľahajte vajcia a pridajte k nim opečené kuracie pečienky. Premiešajte.
7. Následne pridajte strúhanku a znova dôkladne premiešajte.
8. Zmesou naplňte vnútro kuracieho mäsa a dobre posypte strúhankou z vonkajšej strany.
9. Hotové plnky položte na vymastený plech a pečte ich v predhriatej rúre na 180°C asi 40-45 minút, kým nebudú pekne zlatisté.

Podávajte plnky do kurata s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou, zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *