Ak hľadáte recept na bravčovú paštétu z pečene a krkovičiek, tu je jednoduchý návod:
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- 300 g bravčových krkovičiek
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 vajcia
- 100 ml smotany na šľahanie
- 2 polievkové lyžice masla
- soľ a korenie podľa chuti
- štipka muškátového orieška
Bravčová paštéta z pečene a krkovičky
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Pečenicu a krkovičky opláchnite pod teplou vodou a osušte papierovým uterákom.
- Na panvici rozohrejte maslo a orestujte nakrájanú cibuľu dozlatista.
- Pridajte nasekaný cesnak a pokračujte v pečení ešte ďalšie 2 minúty.
- Pečenicu a krkovičky nakrájajte na menšie kusy a pridajte do panvice. Orestujte až kým sa mäso dobre nezohreje a vonia.
- Ochutnajte soľou, korením a pridajte muškátový oriešok podľa chuti.
- Všetko dajte do mixéra a premixujte na hladkú hmotu.
- Pridajte vajcia a smotanu na šľahanie a mixujte znova, až kým sa všetko spojí do hladkej pasty.
- Preneste paštétu do vyloženej a vymastenej formy na pečenie.
- Pečte v predhriatej rúre asi 40-45 minút, alebo kým získate peknú zlatohnedú farbu.
- Nechajte vychladnúť na izbovej teplote, potom ju môžete podávať.
Dúfam, že tento recept vám pomôže vytvoriť lahodnú bravčovú paštétu z pečene a krkovičiek. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 300 g bravčovej pečene
- 300 g bravčovej krkovičky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g masla (mäkkého)
- 100 ml smotany na varenie
- 1 čajová lyžička horčice
- 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička sušeného tymiánu (alebo iného obľúbeného korenia)
- pár kvapiek tabasca (voliteľné, podľa chuti)
- čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. petržlenová vňať)
Postup:
-
Príprava surovín: Bravčovú pečeň a krkovičku dôkladne umyte a nakrájajte na malé kúsky. Cibuľu a cesnak olúpte a nasekajte nadrobno.
-
Smaženie: Na panvici rozohrejte trochu oleja a pridajte nasekanú cibuľu. Smažte do zlatista, potom pridajte cesnak a za stáleho miešania smažte ešte 1 minútu. Následne pridajte kúsky pečene a krkovičky. Osolte a okoreňte, a smažte, kým sa mäso nezatiahne a nebude dobre prepečené (približne 10-15 minút).
-
Mixovanie: Keď je mäso hotové, preneste ho do mixéra spolu s maslom, smotanou, horčicou, paprikou a sušeným tymiánom. Mixujte do hladkej a krémovej konzistencie. Podľa chuti pridajte soľ, korenie a tabasco.
-
Uloženie do formy: Pripravenú paštétu preložte do dózy alebo malých sklenených pohárikov. Povrch môžete vyhladiť a zakryť plastovou fóliou alebo viečkom.
-
Chladenie: Paštétu nechajte v chladničke aspoň 2-3 hodiny, aby sa dobre stuhla a chute sa prepojili.
-
Podávanie: Pred podávaním môžete paštétu ozdobiť čerstvými bylinkami a servírovať s čerstvým chlebom, toastmi alebo krackers.
Dobrú chuť!