Bravčová paštéta z pečene a krkovičky

Ak hľadáte recept na bravčovú paštétu z pečene a krkovičiek, tu je jednoduchý návod:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 300 g bravčových krkovičiek
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 2 polievkové lyžice masla
  • soľ a korenie podľa chuti
  • štipka muškátového orieška

 

Bravčová paštéta z pečene a krkovičky

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Pečenicu a krkovičky opláchnite pod teplou vodou a osušte papierovým uterákom.
  3. Na panvici rozohrejte maslo a orestujte nakrájanú cibuľu dozlatista.
  4. Pridajte nasekaný cesnak a pokračujte v pečení ešte ďalšie 2 minúty.
  5. Pečenicu a krkovičky nakrájajte na menšie kusy a pridajte do panvice. Orestujte až kým sa mäso dobre nezohreje a vonia.
  6. Ochutnajte soľou, korením a pridajte muškátový oriešok podľa chuti.
  7. Všetko dajte do mixéra a premixujte na hladkú hmotu.
  8. Pridajte vajcia a smotanu na šľahanie a mixujte znova, až kým sa všetko spojí do hladkej pasty.
  9. Preneste paštétu do vyloženej a vymastenej formy na pečenie.
  10. Pečte v predhriatej rúre asi 40-45 minút, alebo kým získate peknú zlatohnedú farbu.
  11. Nechajte vychladnúť na izbovej teplote, potom ju môžete podávať.

Dúfam, že tento recept vám pomôže vytvoriť lahodnú bravčovú paštétu z pečene a krkovičiek. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 300 g bravčovej pečene
  • 300 g bravčovej krkovičky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g masla (mäkkého)
  • 100 ml smotany na varenie
  • 1 čajová lyžička horčice
  • 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu (alebo iného obľúbeného korenia)
  • pár kvapiek tabasca (voliteľné, podľa chuti)
  • čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. petržlenová vňať)

Postup:

  1. Príprava surovín: Bravčovú pečeň a krkovičku dôkladne umyte a nakrájajte na malé kúsky. Cibuľu a cesnak olúpte a nasekajte nadrobno.

  2. Smaženie: Na panvici rozohrejte trochu oleja a pridajte nasekanú cibuľu. Smažte do zlatista, potom pridajte cesnak a za stáleho miešania smažte ešte 1 minútu. Následne pridajte kúsky pečene a krkovičky. Osolte a okoreňte, a smažte, kým sa mäso nezatiahne a nebude dobre prepečené (približne 10-15 minút).

  3. Mixovanie: Keď je mäso hotové, preneste ho do mixéra spolu s maslom, smotanou, horčicou, paprikou a sušeným tymiánom. Mixujte do hladkej a krémovej konzistencie. Podľa chuti pridajte soľ, korenie a tabasco.

  4. Uloženie do formy: Pripravenú paštétu preložte do dózy alebo malých sklenených pohárikov. Povrch môžete vyhladiť a zakryť plastovou fóliou alebo viečkom.

  5. Chladenie: Paštétu nechajte v chladničke aspoň 2-3 hodiny, aby sa dobre stuhla a chute sa prepojili.

  6. Podávanie: Pred podávaním môžete paštétu ozdobiť čerstvými bylinkami a servírovať s čerstvým chlebom, toastmi alebo krackers.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *