Ak hľadáte recept na bravčovú paštétu z pečene a krkovičiek, tu je jednoduchý návod:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 300 g bravčových krkovičiek
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 2 polievkové lyžice masla
  • soľ a korenie podľa chuti
  • štipka muškátového orieška

 

Bravčová paštéta z pečene a krkovičky

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Pečenicu a krkovičky opláchnite pod teplou vodou a osušte papierovým uterákom.
  3. Na panvici rozohrejte maslo a orestujte nakrájanú cibuľu dozlatista.
  4. Pridajte nasekaný cesnak a pokračujte v pečení ešte ďalšie 2 minúty.
  5. Pečenicu a krkovičky nakrájajte na menšie kusy a pridajte do panvice. Orestujte až kým sa mäso dobre nezohreje a vonia.
  6. Ochutnajte soľou, korením a pridajte muškátový oriešok podľa chuti.
  7. Všetko dajte do mixéra a premixujte na hladkú hmotu.
  8. Pridajte vajcia a smotanu na šľahanie a mixujte znova, až kým sa všetko spojí do hladkej pasty.
  9. Preneste paštétu do vyloženej a vymastenej formy na pečenie.
  10. Pečte v predhriatej rúre asi 40-45 minút, alebo kým získate peknú zlatohnedú farbu.
  11. Nechajte vychladnúť na izbovej teplote, potom ju môžete podávať.

Dúfam, že tento recept vám pomôže vytvoriť lahodnú bravčovú paštétu z pečene a krkovičiek. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *