Potrebujeme:

– 500 g kacky
– 1 veľkú cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– 1 lyžička soli
– 1 lyžička mletého čierneho korenia
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– 2 lyžice hladkej múky
– 500 ml vývaru

Plnka do kačky recept

Postup:

1. Kacku dôkladne umyjeme a očistíme. Zbytočné tukové vrecká odstránime.

2. Cibuľu a cesnak jemne nakrájame.

3. V hrnci s vysokým okrajom rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu dozlatista.

4. Pridáme nakrájaný cesnak a orestujeme ho ešte krátko.

5. Na orestovanú cibuľu a cesnak pridáme mletú sladkú papriku a chvíľu ju restujeme na miernom ohni.

6. Kacku povrchovo potrieme soľou a mletým čiernym korením.

7. Do hrnca pridáme kacku a opražíme ju zo všetkých strán dozlatista.

8. Pridáme hladkú múku a dôkladne ju premiešame s cibuľou a kackou.

9. Zalejeme vývarom a pomaly varíme pol hodiny. Občas premiešame.

10. Po uvarení kacky ju môžeme podávať napríklad s knedľou alebo zemiakovým pyré.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *