Syrová roláda s mascarpone

Ingrediencie:

  • 250 g mascarpone
  • 150 g syr Gouda (alebo iného tvrdého syra)
  • 4 vajcia
  • 100 g hladkej múky
  • 50 g masla
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • soľ
  • čerstvá nasekaná petržlenová vňať na ozdobu

 

Syrová roláda s mascarpone

Postup:

  1. Syr Gouda nastrúhajte na jemno na strúhadle.
  2. Oddelte žĺtky od bielok.
  3. V miske zmiešajte mascarpone, Gouda syr a žĺtky. Pridajte soľ podľa chuti a dôkladne premiešajte.
  4. Bielky vyšľahajte do tuha.
  5. K vaječným žĺtkom pridajte maslo a múku s práškom do pečiva. Dôkladne premiešajte, aby ste získali hladké cesto.
  6. Nakoniec opatrne primiešajte vyšľahané bielky.
  7. Plech vysteľte papierom na pečenie a rozotrite na ňom cesto tak, aby malo hrúbku približne 1 cm.
  8. Vložte plech do predhriatej rúry a pečte pri teplote 180°C asi 15 – 20 minút, kým roláda nezíska zlatohnedú farbu.
  9. Po upečení nechajte roládu vychladnúť, potom ju opatrne prevráťte na ďalší kúsok papiera na pečenie.
  10. Oroládu opatrne posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a zrolujte ju.
  11. Roládu zakryte a nechajte ju v chladničke aspoň hodinu odpočívať pred podávaním.

Dúfam, že vám chutí. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *