Recept na šťavnaté fašírky na plechu na ktorom si pochutí celá rodnka.
Suroviny:
- 500 g mletého mäsa (hovädzieho alebo bravčového)
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 vajce
- 2 plné polievkové lyžice strúhanky
- 1 polievková lyžica horčice
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky mletej papriky
- 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
- 2 polievkové lyžice oleja
Šťavnaté fašírky na plechu
Postup:
- V miske zmiešajte mleté mäso, cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku, horčicu, soľ, papriku a korenie. Dobre premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili.
- Zmesou formujte malé fašírky vo tvaru valčeka.
- Plech si potrite olejom a rozložte na ňom fašírky.
- Každú fašírku povrchovo potrite paradajkovým pretlakom.
- Fašírkam sa najlepšie darí, keď sú pečené v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia po dobu asi 25 – 30 minút, alebo kým dosiahnu vnútornú teplotu 70 stupňov Celzia.
Môžete ich podávať s láskou. 🙂