Šťavnaté fašírky na plechu

Recept na šťavnaté fašírky na plechu na ktorom si pochutí celá rodnka.

Suroviny:

  • 500 g mletého mäsa (hovädzieho alebo bravčového)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 vajce
  • 2 plné polievkové lyžice strúhanky
  • 1 polievková lyžica horčice
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 polievkové lyžice oleja

 

Šťavnaté fašírky na plechu

Postup:

  1. V miske zmiešajte mleté mäso, cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku, horčicu, soľ, papriku a korenie. Dobre premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili.
  2. Zmesou formujte malé fašírky vo tvaru valčeka.
  3. Plech si potrite olejom a rozložte na ňom fašírky.
  4. Každú fašírku povrchovo potrite paradajkovým pretlakom.
  5. Fašírkam sa najlepšie darí, keď sú pečené v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia po dobu asi 25 – 30 minút, alebo kým dosiahnu vnútornú teplotu 70 stupňov Celzia.

Môžete ich podávať s láskou. 🙂

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *