Zapekané müsli je skvelou voľbou pre zdravú a sýtu raňajku alebo desiatu. Obsahuje veľa vlákniny, bielkovín a zdravých tukov, čo poskytuje dlhotrvajúcu energiu a podporuje pocit sýtosti. Tu je jednoduchý recept na zapekané müsli:

Suroviny:

  • 2 hrnčeky ovsených vločiek (ľubovoľné druhy, napr. jemné, hrubé alebo zmes)
  • 1/2 hrnčeka nasekaných orechov (napr. lieskové, mandle, kešu)
  • 1/2 hrnčeka semienok (napr. tekvicových, slnečnicových, ľanových)
  • 1/2 hrnčeka sušeného ovocia (napr. hrozienka, brusnice, čierne ríbezle)
  • 2 lyžice medu alebo javorového sirupu
  • 2 lyžice kokosového oleja alebo olivového oleja
  • 1 čajová lyžička škorice
  • štipka soli
  • mlieko alebo jogurt (na podávanie)

 

Zapekané musli – zdravé

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. V miske zmiešajte ovsené vločky, nasekané orechy, semienka, sušené ovocie, škoricu a soľ.
  3. Na sporáku vo väčšej panvici rozpustite kokosový olej (alebo olivový olej) a med (alebo javorový sirup) na strednom ohni, až kým nie sú tekuté.
  4. Pridajte zmes ovsených vločiek a premiešajte, až sú všetky suroviny dobre potreté olejom a medom.
  5. Presuňte zmes do pekáča a pečte v predhriatej rúre asi 15-20 minút, až kým nie je müsli zlatisto hnedé.
  6. Nechajte vychladnúť a uchovávajte v hermeticky uzavretej nádobe.
  7. Pred podávaním rozdeľte zapekané müsli do misky a zalejte mliekom alebo jogurtom. Môžete tiež pridať čerstvé ovocie pre extra osvieženie.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *