Určite! Tu je jednoduchý recept na prípravu maslových lievancov:
Zloženie:
- 500 g hladkej múky
- 7 g instantného droždia
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 2 vajcia
- 300 ml mlieka
- 50 g rozpusteného masla
- 2 lyžice cukru (voliteľné)
- maslo na vymastenie panvici
Maslové lievance
Postup:
- Vo veľkej miske zmiešajte múku, droždie a soľ.
- V druhej miske rozšľahajte vajcia, pridajte mlieko, rozpustené maslo a prípadne cukor. Dôkladne premiešajte.
- Pomaly pridávajte tekuté zložky do suchej zmesi a miešajte, kým nedostanete hladké cesto bez hrudiek.
- Cesto nechajte odpočívať na teplom mieste asi 1 hodinu, kým sa zdvojnásobí objem.
- Panvicu si vymažte maslom a zohrejte ju na strednom ohni.
- Lyžicou nakladajte cesto do panvice, na každú lievanec stačí asi 1-2 lyžice cesta. Opečte lievance z oboch strán, kým nebudú zlatisté a dobre narastené.
- Hotové maslové lievance podávajte teplé s kyslou smotanou a džemom podľa vlastnej chuti.
Dúfam, že vám tento recept pomôže. Dobrú chuť!