Maslové lievance

Určite! Tu je jednoduchý recept na prípravu maslových lievancov:

Zloženie:

  • 500 g hladkej múky
  • 7 g instantného droždia
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 2 vajcia
  • 300 ml mlieka
  • 50 g rozpusteného masla
  • 2 lyžice cukru (voliteľné)
  • maslo na vymastenie panvici

 

Maslové lievance

Postup:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte múku, droždie a soľ.
  2. V druhej miske rozšľahajte vajcia, pridajte mlieko, rozpustené maslo a prípadne cukor. Dôkladne premiešajte.
  3. Pomaly pridávajte tekuté zložky do suchej zmesi a miešajte, kým nedostanete hladké cesto bez hrudiek.
  4. Cesto nechajte odpočívať na teplom mieste asi 1 hodinu, kým sa zdvojnásobí objem.
  5. Panvicu si vymažte maslom a zohrejte ju na strednom ohni.
  6. Lyžicou nakladajte cesto do panvice, na každú lievanec stačí asi 1-2 lyžice cesta. Opečte lievance z oboch strán, kým nebudú zlatisté a dobre narastené.
  7. Hotové maslové lievance podávajte teplé s kyslou smotanou a džemom podľa vlastnej chuti.

Dúfam, že vám tento recept pomôže. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *