Nasledujúci recept je na prípravu lievance z kyslej smotany:

Potrebné suroviny:

  • 2 šálky múky
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 1/2 šálky kyslej smotany
  • 1/2 šálky mlieka
  • 2 veľké vajcia
  • 2 lyžice rozpusteného masla
  • olej na vyprážanie

 

Lievance z kyslej smotany

Postup:

  1. V miske zmiešajte suché ingrediencie: múku, cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ.
  2. V ďalšej miske zmiešajte kyslú smotanu, mlieko, vajcia a rozpustené maslo.
  3. Pomaly pridávajte mokré zložky do suchých a miešajte šľahačkou, až kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek.
  4. V hrnci zohrejte olej na strednú teplotu.
  5. Do vyhriateho oleja nalejte lyžice cesta a vyprážajte lievance, kým sa nezafarbí a nezarumení z oboch strán.
  6. Vyňavajte vyprážané lievance a nechajte ich odkvapkať na papierovom uteráku, aby sa zbavili prebytočného oleja.

Hotové lievance môžete posypať práškovým cukrom alebo podávať so sirupom, ovocím alebo šľahačkou podľa chuti. Dúfam, že si ich vychutnáte!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *