Kváskové lievance (fotorecept) 

Kváskové lievance (fotorecept).

Suroviny:

  • 200 g kvásku
  • 300 ml mlieka
  • 400 g hladkej múky
  • 30 g cukru
  • 1 vajce
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 50 g masla na rozpustenie

 

Kváskové lievance (fotorecept) 

Postup:

  1. Do misky nalejte kvások a pridajte mlieko. Dobre premiešajte, aby sa kvások rozpustil.
  2. Pridajte múku, cukor, vajce, soľ a sódu bikarbónu do misky s kváskom.
  3. Všetko dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek.
  4. Privarte cesto na teplom mieste asi hodinu, kým nezdvojnásobi svoj objem.
  5. Do cesta primiešajte rozpustené maslo a ešte raz dobre premiešajte.
  6. Na elektrickom alebo panvici s nepriľnavým povrchom zohrejte trochu masla.
  7. Plnou lyžicou odoberajte cesto zo misy a vytvarujte z neho lievance.
  8. Lievance pečte na oboch stranách, kým nebudú zlatisté.
  9. Hotové kváskové lievance môžete podávať s džemom, medom alebo čokoládou.

Vychutnajte si tieto lahodné a nadýchané kváskové lievance!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *