Ak máte záujem o bezlaktózové banánové lievance, môžete vyskúšať tento jednoduchý recept:
Suroviny:
- 2 zrelé banány
- 1 šálka bezlaktózového mlieka (napríklad rastlinné mlieko ako mandľové mlieko)
- 2 šálky bezlaktózovej múky
- 2 lyžice kokosového oleja alebo bezlaktózového masla
- 2 lyžice bezlaktózového cukru
- 1 lyžička bezlaktózového prášku do pečiva
- štipka soli
- vanilkový extrakt (nepovinné)
- cukor na posypanie (nepovinné)
Bezlaktózové banánové lievance
Postup:
- V miske roztlačte do kaše 2 zrelé banány.
- Pridajte bezlaktózové mlieko, bezlaktózový cukor, vanilkový extrakt a kokosový olej (alebo bezlaktózové maslo) a dobre premiešajte.
- Do zmesi pridajte bezlaktózovú múku, bezlaktózový prášok do pečiva a štipku soli. Znova premiešajte, ale nerobte z toho príliš hladké cesto.
- Rozohrejte nelepivú panvicu na strednom ohni a naolejte ju (použite napríklad kokosový olej alebo bezlaktózové maslo).
- Vlejte cesto na panvicu, aby vznikli menšie lievance. Môžete použiť lyžicu alebo odmerač na cesto.
- Pečte lievance z oboch strán, kým nie sú zlatisto hnedé.
- Podávajte teplé s tvarohom, sirupom alebo ovocím. Môžete ich posypať cukrom.
Poznámka: Nezabudnite skontrolovať, či všetky zvolené suroviny sú bez laktózy. Dobrú chuť milovníci jedla.