Bezlaktózové banánové lievance

Ak máte záujem o bezlaktózové banánové lievance, môžete vyskúšať tento jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 2 zrelé banány
  • 1 šálka bezlaktózového mlieka (napríklad rastlinné mlieko ako mandľové mlieko)
  • 2 šálky bezlaktózovej múky
  • 2 lyžice kokosového oleja alebo bezlaktózového masla
  • 2 lyžice bezlaktózového cukru
  • 1 lyžička bezlaktózového prášku do pečiva
  • štipka soli
  • vanilkový extrakt (nepovinné)
  • cukor na posypanie (nepovinné)

 

Bezlaktózové banánové lievance

Postup:

  1. V miske roztlačte do kaše 2 zrelé banány.
  2. Pridajte bezlaktózové mlieko, bezlaktózový cukor, vanilkový extrakt a kokosový olej (alebo bezlaktózové maslo) a dobre premiešajte.
  3. Do zmesi pridajte bezlaktózovú múku, bezlaktózový prášok do pečiva a štipku soli. Znova premiešajte, ale nerobte z toho príliš hladké cesto.
  4. Rozohrejte nelepivú panvicu na strednom ohni a naolejte ju (použite napríklad kokosový olej alebo bezlaktózové maslo).
  5. Vlejte cesto na panvicu, aby vznikli menšie lievance. Môžete použiť lyžicu alebo odmerač na cesto.
  6. Pečte lievance z oboch strán, kým nie sú zlatisto hnedé.
  7. Podávajte teplé s tvarohom, sirupom alebo ovocím. Môžete ich posypať cukrom.

Poznámka: Nezabudnite skontrolovať, či všetky zvolené suroviny sú bez laktózy. Dobrú chuť milovníci jedla.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *